Violeta Alexandru, avertisment pentru PSD: Dacă schimbă OUG privind alocaţiile, se opresc plăţile pentru copii

Ministrul Muncii a avertizat PSD că dacă va încerca să modifice în Parlament OUG prin care majorarea alocațiilor se va face cu 20%, de la 1 august, și nu cu 100% cum este prevăzut în lege, alocațiile nu vor mai fi majorate.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 18:41
Violeta Alexandru, avertisment pentru PSD: Dacă schimbă OUG privind alocaţiile, se opresc plăţile pentru copii

„În momentul în care PSD face acest lucru vor opri plățile pentru copii, ca să înțelegem care este consecința. Începând de sâmbătă, Ordonanța își are aplicare în practică, ne pregătim pentru creșterea prevăzută în OUG. Orice măsură ia PSD, înseamnă oprirea, blocarea sumelor suplimentare în alocație”, a spus Violeta Alexandru.

Potrivit ministrului, dacă PSD își permite acest lucru și vrea să nu mai fie acordați acești bani copiilor doar pentru a face un joc politic, va trebui să răspundă românilor de ce în luna următoare copiii nu vor primi sumele mărite.

„Orice tentativă a PSD de a bloca sau de a schimba textul ordonanței înseamnă să blocăm plățile”, a mai spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că Ordonanța care prevede majorarea alocațiilor a fost adoptată în ședința de Guvern de vineri. Anterior, ea anunțase că aceasta prevede dublarea etapizată a alocațiilor pentru copii până în 2022. Prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

Citeşte şi Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru respingerea OUG care amâna dublarea alocaţiilor până la 1 august


loading...