Violeta Alexandru explică de ce cresc pensiile cu 14%. „Argumentele sunt bazate pe cifre reale, nu pe minciuni, aşa cum PSD promovează”

Ministrul Muncii a declarat, miercuri, că deciziile care au dus la creşterea pensiilor cu doar 14 la sută sunt bazate "pe cifre reale, nu pe minciuni, aşa cum PSD promovează". Violeta Alexandru a reacţionat după ce PSD a anunţat că va modifica ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară în aşa fel încât pensiile să crească cu 40 la sută.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 17:42
Violeta Alexandru explică de ce cresc pensiile cu 14%. „Argumentele sunt bazate pe cifre reale, nu pe minciuni, aşa cum PSD promovează”

„Ne vom menţine argumentele în fiecare zi pentru că am convingerea că oamenii înţeleg că aceste argumente sunt bazate pe cifre reale, nu pe iluzii, pe promisiuni sau pe minciuni aşa cum PSD promovează”, a precizat ministrul Muncii la Realitatea PLUS.

Ministrul Muncii: „PSD alimentează o stare de tensiune în societate”

Violeta Alexandru a explicat că decizia creşterii pensiilor cuprinde „o fundamentare bazată pe ceea ce poate susţine în acest moment bugetul”.

„Nu există partid politic să nu-şi dorească ca pensiile să crească cât mai mult. De ce n-ar fi făcut acest lucru PNL dacă aceste creşteri ar fi avut susţinere în buget, dar nu o au. O spune şi Consiliul Fiscal, o spun şi analişti politici şi economici şi toate entităţile internaţionale care se uită la cheltuielile bugetare din România

Nu vindem iluzii. Nu avem cum să facem o creştere care nu are susţinere în buget, iar PSD ştie foarte bine. Nu că nu ştie, nu vrea să ştie şi alimentează o stare de tensiune în societate, antagonizând pensionarii cu cei care lucrează”, a menţionat ministrul Muncii.

Anunţul PSD! Pensiile vor fi majorate cu 40%

De asemenea, Violeta Alexandru a reiterat că Guvernul Orban a crescut pensiile, în condiţii de criză economică generată de pandemia de coronavirus.

„Ceea ce PSD nu spune este că nu a crescut valoarea punctului de pensie nici într-o perioadă de stabilitate economică”, a amintit Violeta Alexandru. 

Violeta Alexandru: „Atunci când promiţi, trebuie să spui de unde iei aceşti bani”

„Atunci când promiţi oamenilor, trebuie să le spui şi de unde iei aceşti bani. CCR a spus foarte clar: odată ce decizia de pensioare este emisă, nu mai poţi reveni asupra ei şi nu mai poţi reduce pensiile. 

Dacă PSD are soluţii pentru această creştere, nu numai pentru acest an, ci şi pentru anii viitori, e bine să le explice şi să-i întrebaţi pentru că nu au soluţii. Ştiu foarte bine, dar se fac că nu ştiu”, a conchis ministrul Muncii.

Marcel Ciolacu: „Iohannis trebuia să facă un singur lucru: să ceară demisia urgentă a lui Bode!”