Violeta Alexandru pleacă în Germania pentru a verifica cum lucrează românii plecaţi la cules de sparanghel. „Vreau să văd chiar eu”

Violeta Alexandru a anunţat, vineri, la România TV că va pleca "luni, la prima oră" în Germania pentru a vedea în ce condiţii lucrează românii plecaţi la cules de sparanghel, având în vedere că unii dintre oameni s-au plâns că sunt abuzaţi de angajatori. Ministrul Muncii a precizat că, la revenirea în ţară, nu va fi nevoie să ajungă într-un centru de carantina şi că pe parcursul vizitei va lua măsuri de precauţie pentru a nu se infecta cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 16:04
Violeta Alexandru pleacă în Germania pentru a verifica cum lucrează românii plecaţi la cules de sparanghel. „Vreau să văd chiar eu”

Violeta Alexandru a explicat în direct la România TV că urmează să pună la punct ultimele detalii ale vizitei cu Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, care este în contact cu autorităţile germane.

„O să fiu luni la prima oară în Germania. Vreau să văd chiar eu care sunt realităţile şi ce au de spus românii noştri. Ştiu că se fac verificări. 

Fac un apel către românii noştri dacă au orice fel de problemă să recurgă la sprijinul Ambasadei”, a declarat Violeta Alexandru.

Întrebat despre cum va fi desfăşurată vizita în Germania pe fondul pandemiei de coronavirus, ministrul Muncii a explicat că va lua măsuri suplimentare de protecţie.

„Nu este necesară izolarea mea în condiţii deosebite. Voi verifica temperatura pe parcursul acestei deplasări şi la revenirea în ţară.

Nu mai este necesară măsura carantinei în centre special organizate, decât la cererea acestor persoane. Vă asigur în ceea ce mă priveşte sunt un om responsasbil faţă de familia şi colegii mei.

Nu mi s-a pus în vedere necesitatea carantinării mele”, a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru, despre protestul din Piaţa Victoriei în prima zi a stării de alertă

„Sunt om de protest în Piaţa Victoriei şi respect dreptul oricărui cetăţean. În acestă perioadă, aceste manifestări sunt interzise.

Atâta vreme cât suntem într-un grup de oameni de numărul celor care se vede în imaginile dumnevoastră este recomandat să se poarte măşti de protecţie pentru că văd că nu au. Ar fi bine să facă acest lucru.

Este de evitat o manifestaţie care să ducă la potenţiale îmbolnăviri”, a menţionat ministrul Muncii.

De asemenea, Violeta Alexandru a amintit că „în această perioadă este de preferat să se evite manifestaţiile cu un număr mare de persoane”.

Sute de bucureşteni protestează acum în Piaţa Victoriei: „Nu acceptaţi să vă fie luată temperatura! Vă este luată libertatea!”