Viorica Dăncilă a vorbit 145 de minute şi a răspuns la 250 de întrebări. Klaus Iohannis a fost mai urmărit pe Facebook

Viorica Dăncilă a vorbit 145 de minute la întâlnirea cu jurnaliştii din această seară şi a răspuns la 250 de întrebări adresate de 50 de jurnalişti.

19 nov. 2019, 21:12
Viorica Dăncilă a vorbit 145 de minute şi a răspuns la 250 de întrebări. Klaus Iohannis a fost mai urmărit pe Facebook

Viorica Dăncilă le-a răspuns întrebărilor jurnaliştilor stând în picioare, fără să ia nicio pauză. În paralel, preşedintele Klaus Iohannis a stat doar aşezat pe durata dezbaterii cu jurnaliştii de la Biblioteca Centrală Universitară şi a solicitat pauză după o oră de discuţii. Astfel dezbaterea lui Iohannis a durat, cu tot cu pauză, 155 de minute, în timp ce conferinţa Vioricăi Dăncilă a durat 145 de minute.

Pe Facebook, 193.000 de oameni au vizionat măcar pentru câteva secunde conferința de presă a fostului premier. Dăncilă a avut parte de 1.400 de distribuiri, 6.400 de comentarii și 5.100 de reacții. De partea cealaltă, transmisiunea cu Iohannis a avut parte de 7.100 de reacții, 5.300 de comentarii, 1.800 de distribuiri și 579.000 de vizualizări.

Citeşte şi Aria cercului le-a dat bătăi de cap Vioricăi Dăncilă şi lui Klaus Iohannis. Capcanele de care au avut parte candidaţii la preşedinţie

Recordul de durată la nivel european, cel puţin, rămâne însă al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a ţinut o conferinţă de presă timp de peste 14 ore.

Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis vor fi adversari în turul doi al alegerilor prezidenţiale, duminică, 24 noiembrie. Cei doi nu s-au întâlnit faţă în faţă într-o dezbatere televizată, pe durata campaniei electorale. Inclusiv marţie seara, după conferinţă, Viorica Dăncilă a spus: „Eu cred că astăzi am arătat, atât eu, cât şi Klaus Iohannis, modul în care respectăm cetăţenii României şi modul în care respectăm presa. Încă las deschisă invitaţia pentru o confruntare. Ştiu că nu o va accepta, ştiu că îi este frică de această confruntare, pentru că românii ne vor vedea aşa cum suntem cu adevărat, nu aşa cum ne-au zugrăvit unii sau ceilalţi. Cred că într-o confruntare vedem oamenii, vedem modul în care se raportează fiecare dintre noi la România şi la români„.