Viorica Dăncilă atacă Guvernul după ce Moody’s a scăzut ratingul României. „Puneţi pe butuci toată economia”

Fostul premier Viorica Dăncilă a lansat, sâmbătă, un atac la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban ca urmare a deciziei agenţiei Moody's de a scădea ratingul României. Fosta şefă a PSD este de părere că scăderea ratingului de ţară este "parţial generată de criza coronavirusului; cealaltă problemă e ineficiența actualei guvernări".

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 13:51
Viorica Dăncilă atacă Guvernul după ce Moody’s a scăzut ratingul României. „Puneţi pe butuci toată economia”

Reacţia Vioricăi Dăncilă vine la scurt timp după ce Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a promis ca la următoarele evaluări ale agenţiilor de rating România să revină la perspectiva stabilă sau chiar direct la pozitiv.

Florin Cîţu: Agenţia de rating Moody’s a păstrat rating-ul României şi a schimbat perspectiva de la stabil la negativ

„Scăderea ratingului de țară pentru România e doar parțial generată de criza coronavirusului; cealaltă problemă e ineficiența actualei guvernări.

În mod evident, managementul economic al Guvernului PNL nu convinge piețele financiare și agențiile de rating, iar acest lucru se va traduce prin împrumuturi mai scumpe pentru țară și ezitări mai mari din partea investitorilor străini.

Iar pentru ca lucrurile să fie și mai rele, în loc ca decizia Moody’s să fie privită cu preocupare, guvernanții noștri o întâmpină cu un triumfalism penibil. Nu, domnule Cîțu, agenția de rating Moody’s nu confirmă deloc că prioritățile și măsurile dumneavoastră sunt „corecte și responsabile”. Ea confirmă că România are probleme economice serioase, iar reacția dvs. confirmă că PNL nu tratează cu seriozitate aceste probleme. Încă vreo câteva „victorii” similare și puneți pe butuci toată economia!”- a scris pe Facebook Dăncilă.

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a modificat perspectiva de ţară de la stabilă la negativă, informează Ministerul Finanţelor Publice (MFP), într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia agenţiei de reconfirmare a ratingului de ţară are la baza potenţialul de creştere economică solidă al României, chiar şi în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, precum şi capacitatea instituţională moderată a statului român.

Agenţia apreciază că România are o economie mai mare şi cu o creştere mai rapidă decât alte state din aceeaşi categorie de rating (Baa3).

Florin Cîţu: „Ciolacu vrea România în criză. Înscrierile în IMM Invest încep săptămâna viitoare”