Viorica Dăncilă, convocată de urgenţă de Liviu Dragnea la Parlament. Ce decizie s-a luat privind remanierea UPDATE

Premierul Viorica Dăncilă a fost convocat de urgenţă luni după-masă de Liviu Dragnea la biroul lui de la Parlament, informează România TV. Liderii coaliţiei au discutat variantele de urmat în funcţie de răspunsul preşedintelui Iohannis la remanierea guvernamentală anunţată.

RomaniaTV.net
22 apr. 2019, 14:15
Viorica Dăncilă, convocată de urgenţă de Liviu Dragnea la Parlament. Ce decizie s-a luat privind remanierea UPDATE

UPDATE Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat luni seară la România TV că „cel mai probabil” miercuri Parlamentul va vota restructurarea Executivului, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerile Vioricăi Dăncilă pentru înlocuirea celor trei miniştri.

”Cel mai probabil vom ajunge la solicitarea de remaniere aprobată de Parlament. Asta cu restructurarea e un termen jurnalistic. Remanierea e de două feluri: o remaniere simplă, post pe post, sau o remaniere care implică modificarea culorii, compoziţiei politice a guvernului sau modificarea structurii guvernului, caz în care remanierea întâi se aprobă de Parlament, abia după aia preşedintele revocă şi numeşte pe unii membri ai guvernului”, a declarat Şerban Nicolae.  

Varianta votului în Parlament va fi adoptată chiar dacă preşedintele va accepta parţial propunerile premierului Viorica Dăncilă.

„Din ce am stabilit noi astăzi, cel mai probabil premierul va lua legătura cu preşedintele mâine (marţi – n.r.), să ne lămurim, că am luat în calcul ipoteza ca preşedintele să spună că nu a luat o decizie, caz în care nu mai stăm să-l aşteptăm. Cel mai probabil miercuri vom da un da un vot în Parlament pe această remaniere care să implice şi modificarea structurii guvernului”, a adăugat Nicolae.

______

Viorica Dăncilă avea programată participarea la lansarea a două apeluri de proiecte cu impact social, finanțate din fonduri europene, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, la ora 17.30.

Premierul a trebuit să-şi anuleze participarea la eveniment şi a plecat spre biorul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor.

PSD aşteaptă răspunsul preşedintelui Klaus Iohannis la remanierea guvernamentală anunţată. Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, şi-a dat demisia după ce PSD i-a retras încrederea în şedinţa CEx de săptămâna trecută. 

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni cererea de revocare din funcţie a trei miniştri, Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia Intotero, precum şi propunerea de înlocuire a lor cu Eugen Nicolicea, Tit Brăiloiu şi Oana Florea.

Klaus Iohannis a spus că va anunţa ce decizie ia la începutul acestei săptămâni. El a precizat că propunerea lui Nicolicea pentru a prelua Ministerul Justiţiei arată determinarea PSD de „a întări asaltul asupra Justiţiei”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: PSD pregăteşte o remaniere care întăreşte asaltul asupra justiţiei. Voi răspunde la începutul săptămânii viitoare