Viorica Dăncilă nu va candida la alegerile parlamentare pe lista PSD Teleorman. Ce se întâmplă cu Carmen Dan, apropiata lui Dragnea

După ce a fost înlăturată de la conducerea organizaţiei pentru femei din PSD, fostul premier Viorica Dăncilă nu apare nici pe lista candidaţilor PSD pentru Camera Deputaţilor la Teleorman. O altă apropiată a fostului lider PSD Liviu Dragnea, fostul ministru al Internelor în timpul protestului din 10 august din Piaţa Victoriei Carmen Dan este pe listă, dar sunt slabe şanse să intre iar în Parlament. 

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 07:32

Conducerea PSD încearcă să scape de numele controversate, înaintea alegerilor parlamentare din decembrie. Printre ele şi fostului premier Viorica Dăncilă. Chiar dacă președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara recent că, din punctul său de vedere, Viorica Dăncilă ar trebui să fie parlamentar pentru că este fost prim-ministru din partea partidului, iată că organizaţia de Teleorman a decis altfel.

Citeşte şi: Mai mulţi grei din PSD, printre care Viorica Dăncilă şi Marian Oprişan, ar putea să nu fie incluşi pe listele pentru parlamentare

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Teleorman, reunit la Zimnicea, a stabilit listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Lista de Senat va fi deschisă de Dănuţ Cristescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, în timp ce Carmen Dan va fi pe poziţia a doua.

Pentru Camera Deputaţilor lista PSD este deschisă de Florin Savu Piper, fost vicepreşeidnte al CJ Teleorman, urmat de Paul Stancu, Ioana Panagoreţ şi Violeta Răduţ. 

Fostul premier Viorica Dăncilă nu apare deloc pe lista candidaţilor PSD Teleorman.

Citeşte şi: Cad capete la PSD. Baronul Marian Oprişan pierde şefia organizaţiei din Vrancea după 24 de ani. Dăncilă şi Bădălău, schimbaţi şi ei

Decizia PSD Teleorman vine după ce la începutul lunii octombrie Marcel Ciolacu a anunţat că Doina Federovici a înlocuit-o pe Viorica Dăncilă la şefia organizaţiei de femei. 

Citeşte şi: Viorica Dăncilă: „Nu m-a controlat niciodată Liviu Dragnea. Au existat presiuni. Am dat dovadă de tărie”

Viorica Dăncilă a vorbit recent, într-un interviu acordat postului Digi24, despre problemele din PSD, rezultatele alegerilor locale şi viitoarele alegeri parlamentare şi relaţia şefilor partidului cu fostul preşedinte, Liviu Dragnea.

„Alegerile locale au demonstrat doua lucruri: ca exista doua partide cu adevarat mari in Romania, PSD si PNL. PSD a avut un plus in numarul de primari si presedinti de CJ, iar PNL la numar de voturi. Si Marcel Ciolacu a trebuit sa raspunda multor provocari, PSD este un partid cu multe orgolii.

Iau in calcul orice varianta, dar avand in vedere declaratiile presedintelui partidului nu cred ca va da curs dorintei unora sa nu fiu pe liste, adica a lui Liviu Dragnea.”, crede fostul premier.