Viorica Dăncilă refuză invitaţia preşedintelui Iohannis la consultări: Nu merg la Cotroceni

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a anunţat joi seară la România TV că nu merge la consultări la Cotroceni, unde peşedintele Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare pentru negocierea unui nou prim-ministru.

10 oct. 2019, 17:23
Viorica Dăncilă refuză invitaţia preşedintelui Iohannis la consultări: Nu merg la Cotroceni

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a anunţat joi seară că nu va merge vineri la consultări la Cotroceni, unde peşedintele Iohannis a invitat partidele parlamentare pentru negocierea unui nou prim-ministru.

„Nu, nu merg la Cotroceni. Nici eu, nici altcineva din PSD. Ca să avem un mandat, trebuie discutat întâi în Comitetul Executiv”, a anunţat Viorica Dăncilă la România TV.

”De ce să mă duc mâine la Cotroceni? Partidul meu este invitat, ultimul pe listă, ca pondere suntem mai mare, nu suntem totuşi ultimul partid. Nu se duce partidul. Eu sper ca nimeni să nu facă această greseală şi să treacă peste decizia partidului. Pentru a merge la Cotroceni, trebuie să avem un mandat de la Comitetul Executiv Naţional”, a spus Dăncilă.

În plus, Dăncilă a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu va mai desemna un premier de la PSD. 

„Niciodată dl Iohannis nu va nominaliza un premier de la PSD – Pro România”, a spus premierul.

Preşedintele PSD a fost întrebat dacă vede posibil un puci în interiorul partidului şi a răspuns: ”Dacă organizează puci, să rămână cu puciul, pentru că trebuie congres pentru a mă îndepărta”.

Președintele Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare vineri la Cotroceni, pentru consultări în vederea desemnării unui nou prim-ministru, după ce Cabinetul Dăncilă a picat prin moţiune de cenzură. PSD este ultimul pe lista invitaţilor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a chemat partidele la Cotroceni vineri, pentru consultări. PSD, ultimul pe lista invitaţilor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi seara că nu va demisiona din funcţia de preşedinte al PSD, întrucât nu îşi poate părăsi echipa la greu.

„Preşedintele partidului trebuie să fiu până după prezidenţiale. (…) Sub nicio formă (nu are intenţia de a demisiona-nr). Nu îmi las niciodată echipa când trecem prin perioade mai grele. (…) Eu am fost aleasă printr-un congres, nu pot fi schimbată decât printr-un congres. Nu am demisionat din calitatea de premier, când au fost vremuri foarte grele, au fost perioade foarte grele când aveam Piaţa Victoriei plină, aveam tot felul de lucruri urâte care mi se adresau şi nu am cedat. Acum nu am voie să cedez. Eu am fost alături de acest partid când a trecut printr-o perioadă grea, după alegerile europarlamentare şi arestarea preşedintelui partidului. Şi mi-am asumat atunci să ţin acest partid unit şi am reuşit’, a declarat Viorica Dăncilă, la RTV.

Aceasta a anunţat că va merge în fiecare organizaţie în teritoriu şi va cere votul Comitetului Executiv Naţional pentru a elimina „trădătorii” din partid.

„Când am preluat preşedinţia PSD am spus ‘nu mi-e frică de opoziţie, mi-e frică de cei din interior’ şi iată că s-a adeverit. (…) Sunt în asentimentul multor colegi, colege, care mi-au telefonat astăzi – toţi cei care vor să plece, să plece, să se ducă în partidul lui Ponta, să se alăture partidului trădătorilor. Noi vom merge înainte, pentru că avem de câştigat alegerile prezidenţiale, avem de consolidat partidul şi să mergem pe listă la alegerile parlamentare şi locale”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a precizat că evenimentul de lansare a candidaturii sale va avea loc sâmbătă, aşa cum a fost anunţat şi că nu se va retrage din cursa prezidenţială, întrucât este singura şansă ca partidul să se regrupeze, să crească şi să câştige alegerile locale şi parlamentare.


loading...