Viorica Dăncilă scrie un nou editorial în Jerusalem Post: „Unele guverne au permis sau chiar au încurajat atacuri xenofobe, antisemite”

Viorica Dăncilă semnează un nou editorial în presa din Israel, în care fostul premier abordează în Jerusalem Post problema antisemitismului care ia din nou amploare în Europa, pe fondul apariţiei teoriilor conspiraţioniste din jurul pandemiei de Covid.

06 dec. 2020, 12:46
Viorica Dăncilă scrie un nou editorial în Jerusalem Post: „Unele guverne au permis sau chiar au încurajat atacuri xenofobe, antisemite”

Viorica Dăncilă a ieşit din viaţa politică, dar scrie periodic editoriale în presa din Israel, în care abordează mai mult teme sociale. Ultimul articol semnat de fostul premier este dedicat antisemitismului şi xenofobiei, Dăncilă explicând că teoriile conspiraţiei apărute în jurul pandemiei de Covid au dus la o intensificare a acestor manifestări reprobabile.

„Epidemia COVID-19 a adus provocări și riscuri dintre cele mai diverse societăților lumii, iar una dintre problemele asociate este creșterea îngrijorătoare a antisemitismului. Pe fundalul nemulțumirilor și temerilor generate de pandemie, s-au dezvoltat diverse teorii ale conspirației, iar unele guverne au permis sau chiar au încurajat atacuri xenofobe, antisemite.

Am vorbit despre aceste lucruri într-un editorial publicat sâmbătă în ziarul israelian Jerusalem Post, accentuând totodată nevoia unui răspuns coordonat pentru a împiedica proliferarea urii și a uni statele lumii în promovarea toleranței.

Am încredere că, pe măsură ce vom reuși să stăpânim epidemia (inclusiv prin introducerea unui vaccin pe scară largă), vom putea arăta rezultatele extrem de bune ale cooperării globale și vom putea combate mai eficient xenofobia și antisemitismul”, scrie Dăncilă pe Facebook.

Viorica Dăncilă nu a mai prins loc pe listele PSD pentru parlamentare

După ce a fost înlăturată de la conducerea organizaţiei pentru femei din PSD, fostul premier Viorica Dăncilă nu apare nici pe lista candidaţilor PSD pentru Camera Deputaţilor la Teleorman.

Viorica Dăncilă a, într-un interviu acordat postului Digi24, despre problemele din PSD, rezultatele alegerilor locale şi alegerile parlamentare şi relaţia şefilor partidului cu fostul preşedinte, Liviu Dragnea.

„Alegerile locale au demonstrat doua lucruri: ca exista doua partide cu adevarat mari in Romania, PSD si PNL. PSD a avut un plus in numarul de primari si presedinti de CJ, iar PNL la numar de voturi. Si Marcel Ciolacu a trebuit sa raspunda multor provocari, PSD este un partid cu multe orgolii.

Iau in calcul orice varianta, dar avand in vedere declaratiile presedintelui partidului nu cred ca va da curs dorintei unora sa nu fiu pe liste, adica a lui Liviu Dragnea.”, spunea fostul premier.

Citeşte şi: Vot suspendat la Bucureşti după ce o persoană a murit în secţia de votare. Alt bărbat a murit în Argeş