Viorica Dăncilă, „trollată” la Gaudeamus în timpul vizitei lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a mers, duminică după-amiază, la târgul de carte Gaudeamus, organizat în acest weekend în Bucureşti. Susţinătorii preşedintelui au profitat de coazie pentru a o trolla pe contracandidata sa, social-democrata Viorica Dăncilă. După vizita șeful statului, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu titlurile unor cărți expuse la târg, cu referire directă la aria cercului, care a încurcat-o pe Dăncilă într-o discuţie cu presa în timpul campaniei electorale. 

RomaniaTV.net
24 nov. 2019, 12:35

Președintele României, Klaus Iohannis, a votat duminică dimineaţă, apoi a mers la târgul de carte Gaudeaums, unde a făcut un apel la „redescoperirea” cititului, care „nu poate fi înlocuit cu alte medii”.

„Este extrem de puţin, dar sunt convins că, încet-încet, oamenii or să redescopere cititul, fiindcă nu poate fi înlocuit prin alte medii. Ştiu că au fost teorii că în ziua de astăzi citeşti pe smartphone, sau pe tabletă. Nu este acelaşi lucru şi această dorinţă de a citi se formează numai prin citit, nu prin altceva. Cred că, dacă mă uit aşa, în jur, este realmente prin dată  când văd târgul de carte aşa plin de oameni şi mă bucură mult de tot acest lucru. Am mai fost la târguri de carte unde au fost oameni, dar nimic nu se compară cu prezenţa de astăzi”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat care a fost ultima carte pe care a citit-o, preşedintele Klaus Iohannis a spus că ultima carte care l-a „impresionat” este „Un bărbat pe nume Ove” a lui Fredrik Backman.

Despre ce e vorba în ultima carte pe care a citit-o Iohannis! „Este cel mai morocănos om. Se crede înconjurat de idioţi”

Soţia sa, Carmen, a mers la vot singură, la Sibiu, la fel ca la primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Cu ce ţinută s-a afişat Carmen Iohannis la vot. Cei prezenţi au fotografiat-o imediat

Pe reţelele de socializare au apărut fotografii cu cărţi care făceau referire la aria cercului, problemă care a pus-o în dificultate pe Viorica Dăncilă, marți seara, în timpul unei conferinţe de presă. 

Întrebarea a venit după ce Viorica Dăncilă a dezvăluit, într-un interviu televizat, că a oferit meditații la matematică. „Am dat meditaţii, dar copiilor unor prieteni, la matematică, dar niciodată ca să cer bani, din dorinţa de a-mi ajuta prietenii, de a ajuta copiii prietenilor am făcut acest lucru. Am mai dat meditaţii copiilor care nu aveau posibilităţi şi pentru că întotdeauna cred că trebuie să îi ajuţi pe cei care au nevoie de sprjinul tău. În chemam acasă la mine, în apartamentul din Videle”, a spus Dăncilă, la un post de televiziune, întrebată dacă a dat meditaţii pe vremea când era profesoară.