Viorica Dăncilă va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, pe agendă figurând şi întâlniri cu Timmermans şi Barnier

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că miercuri şi joi va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la două evenimente dedicate egalităţii de şanse şi promovării drepturilor femeilor şi se va întâlni cu înalţi oficiali europeni, între care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi negociatorul şef pentru Brexit, Michel Barnier.

RomaniaTV.net
05 mart. 2019, 13:16
Viorica Dăncilă va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, pe agendă figurând şi întâlniri cu Timmermans şi Barnier

„În următoarele două zile mă voi afla într-o vizită de lucru la Bruxelles pentru a participa la două evenimente importante dedicate egalităţii de şanse şi promovării drepturilor femeilor. Primul dintre acestea, Consiliul European al Femeilor, este organizat de către Alianţa Europeană a Femeilor şi are loc înaintea reuniunilor Consiliului European. Ediţia din acest an a Consiliului European al Femeilor se desfăşoară în parteneriat cu Preşedinţia României la Consiliul UE şi cu doamnele vicepreşedinte ale Parlamentului European. Dezbaterea este dedicată unei mai bune reprezentări a femeilor în politică, precum şi promovării femeilor în poziţii de conducere”, a declarat Viorica Dăncilă, marţi, în deschiderea şedinţei de guvern.

Şefa Executivului a precizat că al doilea eveniment va fi organizat de Reprezentanţa permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, sub egida Preşedinţiei române a Consiliului UE, şi este dedicat, de asemenea, egalităţii de gen.

„Voi avea, de asemenea, întrevederi bilaterale cu reprezentanţi ai instituţiilor europene, între care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi negociatorul şef pentru Brexit, Michel Barnier”, a completat Viorica Dăncilă.