Virgil Musta avertizează: Medicii vor trebui să aleagă pe cine tratează

Medicul Virgil Musta avertizează că dacă numărul bolnavilor internaţi la Terapie Intensivă va continua să crească, medicii vor fi puşi în situaţia de a alege ce pacient să trateze. Grupul de Comunicare Strategică informează, miercuri, că numărul pacienţilor aflaţi în stare gravă la Terapie Intensivă a depăşit 500.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 14:29
Virgil Musta avertizează: Medicii vor trebui să aleagă pe cine tratează

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în secțiile ATI din țară sunt internați 502 pacienți în stare gravă, un număr record. Dacă numărul lor continuă să crească, numărul paturilor ATI pentru pacienții Covid, circa 850 în toată țara, va deveni insuficient și, atunci, medicii vor fi puși în situația să aleagă ce pacienți tratează, a mai avertizat Virgil Musta.

„Numărul de pacienți noi oscilează între 1.200 și 1.400 pe zi. În spital, pacienții se internează și se externează în ritm rapid. Însă la nivelul secțiilor ATI acest lucru nu funcționează. Pentru un pacient internat la ATI, perioada de internare este de cel puțin două săptămâni.

S-ar putea să nu putem interna unde au nevoie de ventilație mecanică și acei pacienti s-ar putea să nu supraviețuiască”, a mai spus medicul, concluzionând: „Problema rămâne la pacienții critici și la secțiile ATI”, a declarat medicul Virgil Musta, potrivit digi24. 

În privința tratării Covid-19, Virgil Musta a spus că există mai multe forme de tratament care se administrează bolnavilor, pentru diferite forme ale bolii.

„Remdesivir acționează bine, dar nu pe forme critice ale bolii, ci pe forme medii și grave. Am avut posibilitatea să dăm și plasmă, care se pare că este unul din cele mai eficiente tratamente pentru pacienții cu formă severă”, a mai spus Virgil Musta.

Citeşte şi Cum arată plămânii unui bolnav de coronavirus FOTO


loading...