Virgil Musta: Sunt copleşit de gândul că va trebui să aleg între viaţă şi moarte

Medicul Virgil Musta se arată îngrijorat de numărul mare de infecţii cu COVID. Şeful clinicii de Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara spune că este copleşit de gândul că în curând va trebui să aleagă pe cine salvează şi pe cine lasă să moară. 

RomaniaTV.net
18 oct. 2020, 06:45
Virgil Musta: Sunt copleşit de gândul că va trebui să aleg între viaţă şi moarte

„Înca nu am ajuns să alegem, dar să ştiţi că nu suntem departe şi numai gândul acesta pe mine, cel puţin, mă terifiază. Sunt copleşit de gândul că poate va trebui la un moment dat, să aleg între viaţă şi moarte. Până în momentul de faţă am avut încă posibilitatea să trimit pacienţii care sunt grav în spitale suport. Dar secţia noastră de ATI este plină.

La Spitalul Victor Babeş, secţiile de Infecţioase şi de Pneumologie sunt pline şi spitalele suport mai au câteva locuri. Există un sistem în clinicile de terapie intensivă care îşi cunosc locurile şi se orientează pacienţii în funcţie de locurile acestora, dar din păcate sunt limitate.

De exemplu, am asistat la o situaţie teribilă în urmă cu două nopţi, când a venit o pacientă cu saturaţie de 60 care trebuia internată în terapie intensivă şi nu am avut loc. S-a internat pe secţie, cu oxigen, o oră, pâna când, din întâmplare, o pacientă a decedat în terapie intensivă şi imediat a fost ea mutată”, a povestit Virgil Musta, în intervenţia la Digi 24.

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă, 3.952 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 178.467. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 63 de decese, bilanţul fiind de 5.812. Un nou record s-a înregistrat la ATI- 745 de persoane sunt internate.

Citeşte şi De ce mor de COVID tinerii fără comorbidităţi. Explicaţiile unui medic din prima linie


loading...