"Virusul suferă mutaţii, dar asta nu înseamnă că devine mai periculos". Ultimele studii contrazic scenariile alarmiste

Publicat: Miercuri, 06 Mai 2020 08:53 // Actualizat: Miercuri, 06 Mai 2020 08:59 // Sursa: romaniatv.net

O nouă analiză genetică a noului coronavirus arată că acesta adatează totuşi abia de la finalul anului trecut, iar după prima infectare s-a răspândit extrem de rapid la toate tipurile de populaţie.

"Rezultatele exclud orice scenariu care presupune că SARS-CoV-2 s-ar fi aflat în circulație cu mult înainte să fie identificat și că astfel ar fi putut să infecteze segmente mari de populație", arată un studiu ştiinţific  realizat în cadrul Institutului de Genetică al Universității din Londra. "Virusul se schimbă, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că el devine mai periculos", spune unul dintre cercetători, citat de CNN.

Citeşte şi Avertisment îngrijorător! Există o tulpină a coronavirusului mult mai contagioasă decât cea de bază

Oamenii de știință au studiat secvențele genetice ale virusului cu ajutorul bazei de date globale. Ei au studiat eșantioane prelevate în perioade diferite și în zone diferite ale lumii, iar rezultatul a arătat că virusul a început să infecteze oameni abia la finalul lui 2019. Cercetătorii au fost atenți la mutația virusului și au găsit dovezi ale răspândirii rapide, dar nicio dovadă că virusul își mărește capacitatea de infectare sau gravitatea simptomelor. "Toate virusurile suferă mutații în mod natural. Mutațiile nu sunt un rău intrinsec. De altfel, nu avem informații care să sugereze că SARS-CoV-2 suferă mutații mai repede sau mai încet decât ne așteptam. Nici nu putem spun că el devine mai letal sau mai contagios sau mai puțin periculos", mai spun oamenii de ştiinţă.

"Rezultatele noastre arată că estimările anterioare au fost corecte, iar toate secvențele genetice arată un strămoș comun al coronavirusului la finalul anului 2019, fapt care confirmă teoria că virusul a infectat omul undeva în decembrie 2019", este concluzia studiului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
origine coronavirus raspandire coronavirus studii coronavirus tulpină virus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H