VISURI LA CHEIE. Arhitecţii emisiunii: „Imaginile nu sunt adevărate, realitatea este cu mult mai dureroasă”

VISURI LA CHEIE. Arhitecţii Alina Vîlcu şi Omid Ghannadi au dezvăluit adevărul din spatele culiselor celei mai urmărite emisuni de la PRO TV.

11 oct. 2017, 07:57
VISURI LA CHEIE. Arhitecţii emisiunii: „Imaginile nu sunt adevărate, realitatea este cu mult mai dureroasă”

Alina Vîlcu a explicat că rolul emisiunii nu este de a fi una de relaxare şi una de conectare cu viaţa, cu poveştile altor oameni, mai ales atunci când lucrurile par fără speranţă. „Visuri la cheie arată viaţa aşa cum e ea, autentică, şi cred că asta îi atrage pe oameni”, a explicat arhitecta.

„Au fost oameni care au tot întrebat dacă emisiunea este adevărată şi cărora le-am răspuns cu nu. Nu, nu este adevărată, pentru că uneori realitatea este cu mult mai tristă decât ceea ce vedeţi la televizor. Deci, dacă ajungem la un moment dat într-un moment extrem de sensibil, poţi fi sigur că realitatea este cu mult mai dureroasă decât ce se poate da la televizor. Din punctul meu de vedere, să ai o opinie de orice tip este dreptul tău, toată lumea poate să aibă păreri, chiar dacă sunt adevărate sau nu, însă, îi rog pe toţi cei care au asemenea păreri să verifice măcar sursa informaţiilor, pentru că este extrem de simplu să-ţi dai seama că ştirile sau informaţiile pe care le primeşti sunt de la o sursă credibilă sau nu. Noi nu putem opri toate spamurile mediatice care apar peste tot, iar asta e tot ceea ce noi putem face: să le cerem oamenilor să-şi verifice sursele de informare, pentru că nu e corect ca noi să muncim atât de mult, iar unii oameni să lanseze informaţii false”, a declarat Omid Ghannadi.

Citeşte şi Povestea cutremurătoare a celor trei orfane care au primit o casă nouă. Şi-au îngropat mama, tatăl şi bunicul

Arhitecţii au explicat că nu ei aleg cazurile, însă cele care sunt puse în aplicare trebuie să li se aplice anumite criterii: să fie realizabile, să poată fi făcute într-o anumită perioadă de timp şi să fie autentice.

„Lumea crede că nu primeşte răspuns sau nu este luată în considerare. Adevărul foarte trist este că, pe de-o parte, sunt foarte mulţi oameni care, deşi au probleme financiare şi de sănătate, au acea mândrie peste care nu vor să treacă şi să ceară ajutorul, iar pe de altă parte sunt foarte multe familii care nu au o situaţie juridică foarte clară asupra terenurilor, asupra caselor şi atunci nu ai cum să-i introduci în program pentru a-i ajuta. Şi mai sunt acele familii care scriu doar cerând ajutorul financiar. Nici pe ei nu-i putem ajuta, pentru că premisa de la care se pleacă în alegerea familiilor este că trebuie să reprezinte o inspiraţie pentru noi, să fie un model şi să nu fie doar acea familie săracă, iar adevărul trist este că sunt foarte puţini oameni aşa. Sunt foarte puţini oameni care reuşesc să treacă cu seninătate peste toate greutăţile vieţii şi reuşesc să reprezinte un exemplu pentru toţi ceilalţi. Adevărul foarte trist este că există foarte puţine cazuri fezabile din acest punct de vedere”, a mai povestit Alina Vîlcu.