Vizitele la domiciliu, interzise în Irlanda. Vacanţele şcolare vor fi extinse

În scopul prevenirii răspândirii coronavirusului, cetăţenii irlandezi nu vor mai avea dreptul să se viziteze unii pe ceilalţi. De asemenea, autorităţile vor impune restricţii severe la frontiera cu Irlanda de Nord, a declarat premierul irlandez Micheal Martin, notează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 05:30
Vizitele la domiciliu, interzise în Irlanda. Vacanţele şcolare vor fi extinse

Martin a anunţat că interdicţia de a face vizite la domiciliu, atât în interior, ca şi în exterior, intră în vigoare în noaptea de 15 octombrie, pe întreg teritoriul irlandez. De la începutul pandemiei şi până în prezent, 1.835 de persoane au murit din cauza infectării cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, magazinele neesenţiale, precum şi centrele de distracţii, piscinele şi sălile de sport vor fi închise în comitatele de frontieră Donegal, Monaghan şi Cavan, unde trăiesc circa 300.000 de persoane.

Citeşte şi Franţa, în stare de urgenţă. Parisul se închide pe timp de noapte, restricţii de circulaţie între orele 21.00 şi 06.00

Cetăţenii, cu excepţia „muncitorilor esenţiali”, vor lucra de acasă.

Barurile şi restaurantele se vor închide începând cu data de 16 octombrie, vacanţele şcolare vor fi extinse la două săptămâni, magazinele nu vor mai avea voie să vândă alcool după orele 20.00, iar adunările cu mai mult de 15 persoane, cu excepţia evenimentelor sportive autorizate, vor fi interzise.

Miercuri, 14 octombrie, au fost înregistrate 1.095 de noi cazuri de contaminare în 24 de ore.