Actorul Vlad Ciobanu a murit la 53 de ani. Fusese infectat cu COVID și se afla internat în spital

Actorul Vlad Ciobanu, internat într-un spital din Iași, a murit la vârsta de 53 de ani. Fusese infectat cu coronavirus.

23 nov. 2020, 18:51
Actorul Vlad Ciobanu a murit la 53 de ani. Fusese infectat cu COVID și se afla internat în spital

Vestea trecerii în neființă a fost făcută de colegii săi de breaslă. Vlad Ciobanu a murit duminică, 22 noiembrie, pe patul de spital.

„Personalitate marcantă a culturii naţionale, venind dintr-o familie cu bogate tradiţii în domeniul culturii şi artelor, artistul şi dascălul Vlad Ciobanu şi-a dedicat cariera promovării artelor spectacolului şi a frumoasei lumi a scenei”, se menţionează într-un necrolog semnat de preşedintele ţării în exerciţiu, Igor Dodon, de premierul Ion Chicu, preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, şi ministrul educaţiei culturii şi cercetării, Lilia Pogolşa.

„De o modestie proverbială, ultimii ani din viaţa lui Vlad Ciobanu au fost dedicaţi edificării Centrului Naţional de Educaţie prin Artă, instituţie la cârma căreia s-a aflat de la crearea acesteia în anul 2016. Acest proiect de suflet al lui Vlad Ciobanu a insuflat multor tineri de la noi dragostea faţă de artele spectacolului şi cultură în general. Exprimăm sincere condoleanţe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor din lumea artelor spectacolului şi filmului, şi tuturor celor care l-au cunoscut şi preţuit pe Omul şi Maestrul Vlad Ciobanu”.

Vlad Ciobanu a murit la 53 de COVID

Actorul s-a născut pe 31 iulie 1967 și a devenit cunoscut după prestația din filmul Luceafărul, regizat de Emil Loteanu. A fost director general al Centrului Naţional de Educaţie prin Artă.

Maia Sandu, preşedintele ales al Republicii Moldova, a transmis, de asemenea, un mesaj de condoleanţe. Aceasta i-a îndeamnat pe toţi să îl ţină minte pe actor.

„Condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au preţuit pe Vlad Ciobanu. Să-l ţinem minte că pe actorul veşnic dornic să îmbogăţească lumea teatrului şi să aducă proiecte noi, ca pe cel care a reuşit să îl joace atât de frumos pe Eminescu, ca pe profesorul care mereu căuta să pună în valoare tinerii. Dumnezeu să-l ierte”, a transmis Maia Sandu.

Citește și Draga Olteanu Matei a murit. Marii actori români o plâng: Draga era doar bucurie

Citește și Doliu în lumea teatrului românesc. Un actor îndrăgit s-a stins din viaţă la 68 de ani