Vlad Voiculescu a decis ELIMINAREA spitalelor covid și non-covid. Se schimbă şi calculul incidenţei

Vlad Voiculescu a anunțat că s-a decis eliminarea sintagmelor spital covid și spital non covid! Andreea Moldovan a explicat ce se va întâmpla în perioada următoare.  

25 mart. 2021, 21:35
Vlad Voiculescu a decis ELIMINAREA spitalelor covid și non-covid. Se schimbă şi calculul incidenţei

Vlad Voiculescu anunţă schimbări majore în Sănătate. ”Am eliminat sintagma spitale covid și non covid. Vom aloca pacienți COVID și în spitale non-covid unde infrastructura o permite. Încercăm să creăm circuite covid și non covid. Am stabilit 3 niveluri diferite: nivelul 1, unde spitalul are radiologie, gărzi, nivelul 2, au radiologie sau ct dar nu non stop, dar au și gărzi de infectioase și pneumologie, și nivelul 3 unde se pot face paturi de terapie intermediară și unde există gardă cu specializare în infecțioase și pneumologie.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Românii care vin din Marea Britanie nu mai intră în carantină

Spitalele identificate în acest ordin sunt 248. Avem 64 de spitale de nivel 1. Creștem capacitatea de alocare a resursei umane prin dispersarea specializării. Pacienții cu probleme psihice cu boala COVID vor fi tratați și în alte spitale, decât cele psihiatrice.

E o altă abordare, dăm mai multe drepturi spitalelor.”, a spus Andreea Moldovan.

Vlad Voiculescu anunță modul de calcul al incidenței, după ce a făcut un scandal național: ‘Diferenţa nu este fenomenală’

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat că incidenţa cazurilor de COVID-19 se calculează tot la 14 zile, „doar că ne uităm începând cu a treia zi în urmă şi asta pentru a avea toate datele despre testele pozitivate”. „Diferenţa nu este fenomenală, diferenţa e una care întârzie la un moment dat adoptarea unor măsuri, poate să facă lucrul acesta dacă trendul e crescător, dar nu în mod fundamental”, a afirmat el.

„O să prezint modul de calcul al incidenţei. E foarte simplu, este tot 14 zile, de asta indicatorul se numeşte incidenţa la 14 zile, doar că ne uităm începând cu a treia zi în urmă şi asta pentru a avea toate datele despre testele pozitivate, alocate. Durează 48 de ore finalizarea testelor. Diferenţa nu este fenomenală, diferenţa e una care întârzie la un moment dat adoptarea unor măsuri, poate să facă lucrul acesta dacă trendul e crescător, dar nu în mod fundamental”, a declarat, joi, după şedinţa de Guvern, Vlad Voiculescu. El a menţionat că, pentru săptămâna aceasta, diferenţa este de două zile.

Noi restricţii în România. Raed Arafat: Circulaţia va fi permisă până la ora 20:00, iar magazinele se vor închide la ora 18:00 DOCUMENT

Vlad Voiculescu, MESAJ pentru contestatari: ‘Ne gândim la pandemie ca la o boală. Se vorbește de paturi ATI ca și cum am vorbi de mobilă’

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis, joi seara, după ședința de Guvern, un mesaj pentru cei care-l contestă tot mai mult în ultima perioadă.
„Aș vrea să transmit un mesaj. Cred că toată lumea este obosită, aș începe cu personalul sanitar, elevii, profesorii, patronii de restaurante.

Cred că situația de față este judecată greșit pentru că ne gândim la pandemie ca la o boală. Este mai mult decât o boală. Pandemia îi afectează pe cei care nu au acces la servicii medicale.

Azi avem 1498 disponibile la ATI, 1335 sunt ocupate. Avem 3 paturi liber la ATI pentru copii din 10. Avem un progres semnificativ al vaccinării. prin măsurile pe care Guvernul le ia, încercăm să câștigăm timp pentru vaccinare. Avem o șansă să avem destule vaccinuri pentru ca să avansăm foarte mult.

Am aprobat câteva lucruri importante. Unul este legat de testarea în farmacii. ea se va putea face la un preț foarte redus.

Am spus-o de multi ori și orepet pentru că se vorbește de paturi ATI ca și cum am vorbi de mobilă”, a spus Vlad Voiculescu.

Efectuarea testelor antigen rapide în farmacii de către personalul calificat, măsură luată în calcul de Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că o măsură care ar putea fi luată este posibilitatea efectuării testelor antigen rapide în farmacii de către personalul calificat al acestora.

„În şedinţa de Guvern am aprobat câteva lucruri importante, unul dintre ele este instituirea cadrului legal pentru testarea în farmacii. În perioada următoare şi chiar mâine avem discuţii la Ministerul Sănătăţii cu reprezentanţi ai farmaciilor pentru ca testarea rapidă antigen să se poată face în farmacii. E un pas important care merge, dacă vreţi, către testare în masă, testarea oricui are această nevoie sau are această dorinţă, iar asta se va putea face la un preţ foarte scăzut”, a declarat Vlad Voiculescu, după şedinţa de Guvern.


loading...
Partenerii noștri