Vlad Voiculescu, despre acuzaţia de fraudă la Sectorul 1: E furt pe faţă, nu eroare umană. Se pedepseşte cu închisoare între 2 şi 7 ani

Liderul PLUS Bucureşti Vlad Voiculescu a afirmat că la alegerile locale de la Sectorul 1 este vorba despre "furt pe faţă, nu de o eroare umană", iar fraudarea alegerilor se pedepseşte cu închisoare între 2 şi 7 ani. 

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 11:51
Vlad Voiculescu, despre acuzaţia de fraudă la Sectorul 1: E furt pe faţă, nu eroare umană. Se pedepseşte cu închisoare între 2 şi 7 ani

„Asistăm la o continuare disperată a unui furt de patru ani sau putem să spunem de 20-30 de ani. Dacă în aceste alegeri şi de fapt în ultimii patru ani am văzut reclame la marile realizări ale Primăriei Generale şi ale unor primării de Sector, plătite din bani publici, până în ultima zi, până în ultimul moment, până în momentul votului, de exemplu de către Primăria Generală, deşi Biroul Electoral ne-a spus foarte clar că sunt ilegale acele reclame pe care le-aţi văzut, în care se vorbea despre mari spitale, despre consolidările extensive la nivelul Bucureştiului, ăsta a fost furt”, a declarat Vlad Voiculescu la RFI.

Voiculescu a explicat situaţia din Sectorul 1, unde a fost deschis un dosar şi se fac cercetări cu privire la autenticitatea proceselor verbale.

„Furtul de voturi şi vă dau două exemple din Sectorul 1, la Secţia 111 vedem că din 108 voturi ale USR-PLUS, pe care le găsim pe procesul verbal în platforma AEP găsim două. Într-o altă secţie din Bucureşti, 150 de voturi, cred că Secţia 127 din Bucureşti, în Sectorul 1, de asemenea, pur şi simplu dispar. Şi nu dispar dintr-o greşeală umană, în care cineva trece o cifră în loc de altă cifră sau inversează lucrurile, ci pur şi simplu voturile sunt luate de la USR-PLUS şi sunt mutate către alte partide, chiar împărţite între alte partide, aşa încât suma să rămână constantă, ceea ce ne spune că e ceva făcut în mod intenţionat”, a explicat Voiculescu.

Acesta a mai spus că „toată lumea realizează că este un furt, toată lumea vede că este un furt pe faţă, dar durează să se facă dreptate şi votul se va închide, asta este teama noastră”.

Chestionat dacă se poate vorbi despre o fraudare a alegerilor şi nu despre o eroare umană, Vlad Voiculescu a replicat: „Exact, cu pedeapsă între doi şi şapte ani de închisoare.

„Dacă am încredere în sistemul de justiţie din România, în celeritatea şi eficienţa sa? Limitată, ca să spun aşa. Dacă în Sectorul 1 al Capitalei, în buricul târgului, se fură aşa, nu am nici un fel de motiv să cred că în alte părţi astfel de practici nu s-au perpetuat de-a lungul timpului şi nu s-au întâmplat şi la alegerile astea, dar este pur şi simplu o deducţie logică, o deducţie de bun simţ”, a conchis Vlad Voiculescu.

Datele provizorii de la BEC indicau la ora 12 că Armand are 1.071 de voturi în faţa lui Dan Tudorache.

Clotilde Armand a cerut procurorilor să-l reţină pe Dan Tudorache, candidatul PSD la Sectorul 1, pentru „fraudă electorală și grup infracțional organizat”.

„Fostul primar pesedist trebuie reținut urgent de anchetatori. Vă explic mai jos de ce. Întrebat de jurnaliști cum îşi explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra sa în clădire, fostul primar a răspuns: ”Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid.”
Ce ne-a spus Poliția astăzi? ”Asupra unui bărbat, candidat la Consiliul Local din partea PSD, au fost găsite 473 de procese-verbale de la secțiile de votare”. Bon, pentru declarația de mai sus fostul primar trebuie reținut urgent de Poliție.
Faptele.
”Curierul” a fost prins în fapt ieri de noi exact când defila cu procesele verbale de la sediul BES 1 (aflat la etajul 1 al clădirii din piața Mureș) spre etajul 2 al clădirii. La etajul 2 este o direcție fantomă înființată înainte de alegeri – Direcția de Mediu. Aici a fost sediul PSD de campanie. Plătit din bani publici.
Pe scurt, să înțeleagă toată lumea:
– În aceeași clădire cu BES 1 a funcționat sediul de campanie al primarului. BES 1 este la etajul 1, iar Direcția de Mediu este la etajul 2;
– La Direcția de Mediu (etajul 2) am găsit ieri zeci de procese verbale pe masă;
– ”Curierul” prins de noi este de fapt este Sorin Cătălin Tomescu – candidat la funcția de consilier din partea PSD;
– ”Curierul” nu avea la el 100 de procese verbale, avea 473.
Tot ce ați citit mai sus se numește fraudă electorală și grup infracțional organizat și toți cei care au participat trebuie să plătească urgent în fața Justiției.
PS: Câte probe mai vreți, domnilor procurori?!”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook. 

Citeşte şi: Scandal în Sectorul 1! Dan Tudorache a solicitat BEC renumărarea voturilor. Clotilde Armand solicită intervenţia procurorilor

Poliţia desfăşoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale ca urmare a acuzaţiilor de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, opt persoane fiind deja audiate după ce luni, un apel la 112 anunţa că un bărbat, candidat al unui partid pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. AEP verifică autenticitatea celor 473 de procese verbale găsite asupra bărbatului.

Citeşte şi: Precizările Poliţiei despre acuzaţiile de fraudă din sectorul 1: Un candidat pe listele PSD a fost găsit cu 473 de procese verbale


loading...