Vlad Voiculescu îşi postează incapacitatea managerială pe Facebook: cozi de ambulanţe la spitale

Miniustrul Sănătăţii a postat pe reţeaua de socializare mai multe imagini cu cozi de ambulanţe la mai multe spitale.

03 apr. 2021, 13:34
Vlad Voiculescu îşi postează incapacitatea managerială pe Facebook: cozi de ambulanţe la spitale

Vlad Voiculescu anunţă pe Facebook cozi la secţiile ATI, deşi, prin funcţia sa, ar trebui să se facă în aşa fel ca astfel de imagini să nu fie posibile.

Spitalul de Boli Infecţioase Braşov este plin, iar medicii au ajuns în situaţia de a externa mai devreme cazurile de COVID-19 cu evoluţie bună sau de a trimite pe pacienţii cu forme de boală mai puţin grave la puţinele spitale din judeţ care mai au locuri libere pentru această patologie. O fotografie în care se văd ambulanţe aşteptând la rând a fost realizată vineri, la intrarea în unitatea medicală. Imaginea a fost distribuită pe Facebok şi de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, alături de una similară, de la Spitalul ”Sf. Pantelimon”, din Bucureşti. ”Las aici două fotografii. Nu, nu sunt parcări de ambulanţe ci cozi în faţa unor spitale care tratează pacienţi Covid-19”, a scris ministrul pe Facebook.

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă alte 5.498 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 154 de pacienţi au decedat, iar 1.448 sunt internaţi la ATI, numărul lor fiind în scădere uşoară.

Las aici două fotografii.Nu, nu sunt parcări de ambulanțe ci cozi în fața unor spitale care tratează pacienți…

Posted by Vlad Voiculescu on Saturday, April 3, 2021

În fotografia realizată vineri la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov se vede cum şapte autosanitare aşteaptă la intrarea în spital. Medicii de la acest spital lucrează sub presiune, în condiţiile în care adresabilitatea depăşeşte cu mult numărul de paturi existente în spital.

„Externez pacienţi care sunt cu evoluţie mai bună sau trimit la spitale care primesc pacienţi cu evoluţie mai bună, care pot sta pe concentratoare, nu pe oxigen de perete şi care nu au nevoie de atât de mult oxigen – Sânpetru şi CFR, sunt cele două spitale care mai au ceva locuri libere – ca să pot primi din UPU alţi pacienţi mai grav. (…) Deci forţăm nişte externări pentru pacienţii care oricum trebuiau să fie externaţi pe luni, din câte am înţeles, să putem primi şi alţi pacienţi mai grav pentru că nu sunt locuri pe nicăieri, situaţia este foarte gravă. Nu sunt spitale care să intre în COVID, nu sunt dispuse spitalele să intre în COVID şi noi şi UPU ne dăm de ceasul morţii”, a declarat sâmbătă pentru News.ro, medicul Tatiana Meliceanu de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov.

Potrivit acesteia, toate cele 74 de paturi sunt ocupate. „Unde spaţiul ne-a permis, cred că am pus două paturi în plus”, explică medicul.. Un singur medic face de gardă în tot spitalul.
„Avem un sigur medic de gardă pe tot spitalul şi pe camera de gardă. Deci eu văd şi pacienţii de jos, din ambulanţă, şi văd şi urgenţele din spital şi sunt destule, să ştiţi”, a precizat medicul. Aceasta a povestit cum sâmbătă, un pacient imobilizat este consultat în ambulanţă. ”Nu avem locuri fizic să îl vedem altfel”, explică medicul.

Situaţia este dificilă şi pentru cazurile foarte grave.  „Noi avem terapie intensivă doar cu numele. Nu avem medic de terapie intensivă. Avem un contract şi vine un medic de terapie care face doar la solicitarea noastră, pentru pacienţii mai gravi, dar nu avem saloane de terapie intensivă, noi avem nişte saloane la parter unde sunt ţinuţi pacienţii mai grav, unde avem debit mai mare de oxigen şi putem monta CPAP (n.r. Continuous Positiv Airway Pressure – presiune pozitivă continuă în căile aeriene) la recomandarea medicului cu care avem contract, care nu  e permanent prezent aici”, a adăugat medicul.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și cel al Muncii, Raluca Turcan, au fost amendați de polițiști după ce au fost fotografiați că nu purtau mască în spațiile publice.

Vlad Voiculescu nu este la prima abatere: fără mască, la mică distanţă de o colaboratoare, într-o videoconferinţă cu miniştrii sănătăţii din UE
Astfel, Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1500 de lei după ce a fost surprins pe culoarele Palatului Parlamentului fără mască, iar Raluca Turcan cu 500 de lei pentru că a plantat copaci și s-a plimbat într-o camionetă, alături de alte persoane, tot fără mască.
Chiar dacă inițial au invocat diverse motive pentru nepurtatul măștii, ulterior cei doi miniștri și-au recunoscut vina și au anunțat că vor plăti amenda.

CTP: Raluca Turcan și Vlad Voiculescu au făcut mai mult rău decât protestele. Au decredibilizat guvernarea

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 posturile în care au fost surprinși miniștrii Vlad Voiculescu și Raluca Trucan. Cei doi demnitari au fost fotografiați fără mască, iar acest lucru „a făcut mai mult rău ideii de autoritate și de respectare a autorității”, decât protestele anti-mască și anti-restricții, spune gazetarul. „Nu există justificări pentru așa ceva”, spune CTP.

„Când ești ministru stai cu masca pe față și când dormi, noaptea în somn. Exagerez, ca să înțelegem că mesajul pe care trebuie să-l dea un om aflat într-o funcție de răspundere de felul acesta, trebuie să fie întotdeauna mai puternic decât al simplului cetățean. Or, făcând ce au făcut, și ei și alții, de-a lungul timpului, din guvernare, au decredibilizat mult mai mult decât au reușit acești bezmetici care au ieșit în stradă”, a mai spus CTP.

CTP, necruţător cu Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu. „Au făcut mai mult rău decât protestele. Când ești ministru stai cu masca pe față și când dormi”
În Bucureşti sunt 1.023 de cazuri noi de COVID-19. Cinci judeţe au peste 200 de cazuri noi de infectare: Cluj – 570, Braşov – 279, Constanţa – 234, Timiş – 233, Ilfov – 232. Alte 11 judeţe au între 100 şi 200 de îmbolnăviri înregistrate în ultimele 24 de ore.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este, tot peste 9 în Ilfov, însă mai mic decât în ziua precedentă. Şi în Bucureşti se înregistrează o uşoară scădere a acestui coeficient.