Vladimir Putin: Spionajul practicat de SUA este o NECESITATE pentru combaterea terorismului

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că spionajul praticat de Statele Unite este o necesitate pentru a combate activităţile teroriste, exprimând admiraţie pentru fostul consultant NSA Edward Snowden, refugiat în Rusia, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
19 dec. 2013, 17:57
Vladimir Putin: Spionajul practicat de SUA este o NECESITATE pentru combaterea terorismului

„Oricare ar fi criticile la care se expun prietenii noştri americani, cred că activităţile de spionaj sunt o necesitate pentru combaterea terorismului”, a subliniat Putin.

„Nu este vorba doar de urmărirea unui presupus terorist, ci de întreaga reţea de contacte a acestuia”, a spus Putin.

„Spionajul este una dintre cele mai vechi meserii”, a adăugat preşedintele rus, fost agent KGB, stârnind râsete în sală.

Tot în cursul conferinţei de presă anuale, Putin a precizat că serviciile secrete ruse nu l-au interogat pe Edward Snowden în legătură cu activităţile CIA şi NSA vizând Moscova.

Preşedintele rus a declarat că nu a avut nicio întâlnire cu transfugul Edward Snowden. „Nu îl cunosc personal, nu l-am întâlnit niciodată. Nu ascund că este o persoană interesantă”, a afirmat liderul rus. Fostul consultant NSA Edward Snowden, în vârstă de 30 de ani, nu a avut nicio apariţie publică de când a obţinut azil politic temporar în Rusia.

Citeşte şi Din dosarele lui Edward Snowden: Cea mai mare companie braziliană, Petrobras, a fost spionată de SUA