Vladimir Putin a semnat decretul! Străinii care se înrolează în armată vor putea obține mai ușor cetățenia rusă

Vladimir Putin a semnat un decret care facilitează procesul de obținere a cetățeniei ruse pentru cetățenii care se înrolează în armată.

15 mai 2023, 22:18
Vladimir Putin a semnat decretul! Străinii care se înrolează în armată vor putea obține mai ușor cetățenia rusă
Vladimir Putin a semnat decretul care facilitează obținerea cetățeniei ruse

Președintele Vladimir Putin a semnat decretul care facilitează procesul de obținere a cetățeniei ruse pentru străinii care au semnat contracte de serviciu militar cu Forțele Armate Ruse, potrivit news.ro.

Citește și: Fostul coleg al lui Vladimir Putin din KGB aruncă bomba. „Poate avea aceeași soartă ca Ceaușescu. El nu crede decât în bani și putere”

Cetățenii care au semnat „pentru o perioadă de un an” pot solicita cetățenia printr-o procedură mai simplificată, conform decretului. Noul document modifică un decret anterior, emis de președintele rus în septembrie 2022, care cerea străinilor să servească timp de cel puțin un an și să fie implicați activ în luptă timp de cel puțin șase luni, pentru a îndeplini criteriile pentru o procedură simplificată de obținere a cetățeniei ruse.

Citește și: Rusia și-a găsit noi parteneri pentru exporturile de aur. Cu ce puteri și-a dat mâna Vladimir Putin

Noua versiune a decretului nu implică participarea directă la ostilități. Normele actualizate implică și eligibilitatea pentru cetățenia simplificată la membrii de familie ai personalului militar.