Vladimir Putin face pregătiri pentru un război prelungit în Ucraina. Economia Rusiei, mobilizată pentru a aproviziona armata

Preşedintele Vladimir Putin vrea să mobilizeze economia Rusiei pentru pregătirea unui război de durată în Ucraina, spun reprezentanţii Institutului pentru Studiul Războiului.

02 iul. 2022, 23:02
Vladimir Putin face pregătiri pentru un război prelungit în Ucraina. Economia Rusiei, mobilizată pentru a aproviziona armata

Pe 30 iunie, Vladimir Putin a propus Dumei de Stat a Rusiei modificarea legii federale privind aspectele legate de aprovizionare a forțelor armate ruse. Amendamentul introduce „măsuri speciale în sfera economică” care obligă întreprinderile rusești (indiferent de forma de proprietate) să aprovizioneze operațiunile militare speciale rusești și operațiunile antiteroriste, potrivit Hotnews.

Dacă schimbarea va fi realizată, legea va interzice societăţilor rusești să refuze să accepte comenzi de stat pentru operațiuni militare speciale. Mai mult, amendamentul va permite Kremlinului să modifice contractele angajaților și condițiile de muncă, cum ar fi obligarea lucrătorilor să lucreze în timpul nopții sau în timpul sărbătorilor federale.

În expunerea de motive, Kremlinul a menţionat că operațiunea militară specială aflată în desfășurare în Ucraina a arătat problemele de aprovizionare, în special a materialelor necesare pentru repararea echipamentelor militare.

De asemenea, inţiativa preşedinţiei prevede că oficialii ruși trebuie să „își concentreze eforturile în anumite sectoare ale economiei”.

Astfel, preşedintele Vladimir Putin vrea să mobilizeze economia și industria rusă pentru a susține efortul de război din Ucraina, însă nu a luat încă măsuri pentru a mobiliza forțe de luptă pe scară largă.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Se dau lupte crunte, Putin este pe cale să câştige ultimul bastion al lui Zelenski

Cum evoluează războiul din Ucraina. Analiza experţilor Institutului pentru Studiul Războiului.

Forțele rusești au continuat eforturile de a încercui Lysychansk și au desfășurat operațiuni ofensive la sud și sud-vest de oraș.
Probabil ca trupele rusești nu au ajuns încă pe teren la autostrada T1302 Bakhmut-Lysychansk, dar blochează utilizarea acesteia de către forțele ucrainene prin continuarea atacurilor de artilerie și aeriene împotriva pozițiilor ucrainene rămase de-a lungul drumului.
Forțele Moscovei s-au concentrat pe regrupare și îmbunătățirea pozițiilor lor tactice la nord de Slovyansk.
Trupele ruse nu au efectuat niciun asalt terestru confirmat în nordul regiunii Harkov și au continuat să bombardeze pozițiile ucrainene la nord de orașul Harkov.
Forțele ruse au efectuat lovituri de artilerie și cu rachete de-a lungul Axei Sudice.

Citeşte şi: Zelenski, strigăt disperat: „Ruşii seamănă deliberat teroare în oraşele noastre!”. După Odesa, acum este bombardat intens şi Nikolaev