Vladimir Putin îşi construieşte POD de 3 MILIARDE de DOLARI ca să ajungă mai uşor în CRIMEEA

Rusia va construi un pod care va lega teritoriul său de peninsula Crimeea, a anunțat miercuri președintele rus Vladimir Putin, un proiect în valoare de 3 miliarde de dolari, informează AFP, citată de Agerpres. 

RomaniaTV.net
19 mart. 2014, 16:04
Vladimir Putin îşi construieşte POD de 3 MILIARDE de DOLARI ca să ajungă mai uşor în CRIMEEA

Avem nevoie de un pod atât pentru automobile, cât și pentru tren„, a spus Vladimir Putin în Consiliul de Miniștri, potrivit agenției Interfax.

Traversarea Strâmtorii Kerci, cu o lungime de 4,5 km între Marea Azov și Marea Neagră, în estul Crimeii, este singura rută, în afară de avion, pentru a se ajunge de pe teritoriul rusesc în peninsulă fără a trece prin Ucraina.

Legătura este în prezent asigurată de un feribot. Trenurile vor continua să circule trecând pe teritoriul Ucrainei, a declarat ministrul transporturilor, Maxim Sokolov. El a precizat că va fi studiată și construcția unui tunel.

Potrivit Ministerului Transporturilor, citat de Interfax, proiectul construcției podului dispune de un buget total de 3 miliarde de dolari (2,16 miliarde de euro).

Un oficial local a declarat la începutul acestei luni că podul ar urma să aibă o lungime de 7,5 kilometri. Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret care încredințează gestionarea proiectului unui grup public din domeniul construcțiilor. Suma menționată atunci se ridica la 24 de miliarde de ruble (470 milioane de euro).