Vladimir Putin le-a ordonat serviciilor secrete ale Rusiei să întărească măsurile de securitate

Președintele rus Vladimir Putin le-a ordonat marți serviciilor sale secrete să întărească măsurile de securitate, la o zi după asasinarea ambasadorului rus la Ankara de către un polițist turc.

RomaniaTV.net
20 dec. 2016, 18:15
Vladimir Putin le-a ordonat serviciilor secrete ale Rusiei să întărească măsurile de securitate

‘Le cer serviciilor speciale să ia măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea în interiorul Rusiei și în străinătate, pentru a spori securitatea organizațiilor ruse în străinătate și a colaboratorilor acestora’, a declarat Putin, citat de agențiile de presă ruse.

‘Vă cer, de asemenea, să intensificați cooperarea cu serviciile secrete din străinătate’, a adăugat Putin, făcând aceste declarații în fața șefilor diferitor servicii secrete din țara sa, cu ocazia Zilei agenților de securitate.

Citeşte şi Europa îşi intensifică măsurile de securitate ca răspuns la atacurile teroriste

Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost ucis luni seara de un polițist turc, care a afirmat că a acționat pentru a răzbuna drama din orașul Alep, pe cale să fie recucerit în totalitate de regimul sirian, cu sprijinul Moscovei.

Turcia și Rusia au înființat o comisie comună pentru anchetarea asasinării diplomatului rus, ucis cu mai multe gloanțe trase în spate. O delegație rusă formată din opt membri a sosit marți dimineața în capitala turcă pentru a lua parte la lucrările comisiei.