Vladimir Putin, luat la mişto de americani! Cum s-a transformat „operaţiunea militară specială” în „război”

SUA face un apel ironic la adresa dictatorului Vladimir Putin la recunoașterea gravității conflictului militar din Ucraina și retragerea trupelor sale.

24 dec. 2022, 13:00
Vladimir Putin, luat la mişto de americani! Cum s-a transformat „operaţiunea militară specială” în „război”
Vladimir Putin, ironizat de americani

Vladimir Putin a fost ironizat de americani, după ce, în cadrul unei conferințe de presă, a spus cuvântul „război”, interzis în Rusia.

Invazia rusească declanșată în Ucraina pe 24 februarie este denumită oficial în Rusia „operațiune militară specială”. Termenul este folosit de dictatura de la Kremlin pentru a nu recunoaște că, de fapt, poartă un război de agresiune contra țării vecine.

În acest context, autoritățile ruse au promulgat o lege prin care sunt prevăzute pedepse cu închisoare pentru cei care publică informații despre armată rusă considerate false. Mai multe persoane au fost condamnate, mai ales după ce au numit în mod public acest conflict ca fiind un „război”.

Citește și: Vladimir Putin a pronunţat pentru prima dată cuvântul „război”, în timp ce discuta despre luptele din Ucraina

În cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Putin a folosit cuvântul „război”, în timp ce declara că dorește ca acest conflict să se încheie „cât mai curând posibil”.

„Din 24 februarie, Statele Unite și restul lumii știu că ‘operațiunea militară specială’ a fost un război neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei. În cele din urmă, după 300 de zile, Putin i-a spus războiului pe nume. Ca următor pas în recunoașterea realității, îl îndemnăm să pună capăt acestui război prin retragerea sale din Ucraina.

Agresiunea Rusiei împotriva suveranității statului vecin a provocat moartea, distrugerea și strămutarea unor populațiim indiferent de terminologia folosită de Putin”,  a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Nikita Iuferev, deputat municipal rus, a anunțat că a depus plângere împotriva lui Vladimir Putin, pe care îl acuză că a susținut informații false prin folosirea termenului „război”.

Citește și: Declaraţie şocantă a lui Vladimir Putin. „Mereu i-am văzut pe ucraineni ca pe un popor de fraţi”