Vladimir Putin, mesaj de Paşte conciliant

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, le-a transmis duminică rușilor Sărbători Fericite cu prilejul Paștelui Ortodox, într-un mesaj în care a subliniat activitatea desfășurată de Biserica Ortodoxă și de reprezentanții altor confesiuni creștine din țară, relatează EFE.

RomaniaTV.net
16 apr. 2017, 09:29
Vladimir Putin, mesaj de Paşte conciliant

„Marea Sărbătoarea a Paștelui are un înțeles moral, după ce s-a îmbogățit cu nestinsa lumină a credinței și ne-a umplut inimile de bucurie, iubire și bunătate”, a subliniat șeful Kremlinului în mesajul său.

Putin, credincios ortodox, a asistat dimineața la slujba din prima a zi a Paștelui oficiată de patriarhul Bisericii ortodoxe ruse, Kiril, la Catedrala Mântuitorul Hristos din Moscova, principalul lăcaș de cult al țării. 

El a subliniat totodată „munca enormă” desfășurată de Biserică în conservarea moștenirii istorice și culturale a țării. Președintele rus a ținut să-i mulțumească patriarhului Kiril pentru activitatea sa în fruntea Bisericii ortodoxe ruse.

Conform tradiției, în Duminica Învierii Domnului mulți ruși merg la cimitir pentru a-și onora defuncții motiv pentru care autoritățile au desfășurat un important dispozitiv de agenți pentru a evita problemele de trafic.