Vladimir Putin, o nouă apariţie publică şocantă. Liderul de la Kremlin se ţine de masă şi este foarte palid VIDEO

Fiecare apariţie publică a lui Vladimir Putin, tot mai rară în ultimele luni, readuce în actualitate speculaţiile cu privire la starea precară de sănătate a liderului de la Kremlin.

23 nov. 2022, 11:54
Vladimir Putin, o nouă apariţie publică şocantă. Liderul de la Kremlin se ţine de masă şi este foarte palid VIDEO

În cea mai recentă apariție publică a lui Putin, liderul de la Kremlin este livid și „se ancorează” puternic de scaun cu mâna stângă.

Noi imagini cu Putin ţinându-se strâns de birou alimentează speculaţiile că ar fi bolnav VIDEO

Liderul rus a fost filmat de presa de la Moscova în timpul unei întâlniri pe care a avut-o la Kremlin, în cursul zilei de 22 noiembrie, cu președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel Bermudez, aflat în Rusia pentru o vizită oficială.

Anterior întâlnirii de la palatul prezidențial, cei doi au participat la dezvelirea unei statui a lui Fidel Castro amplasată în districtul Sókol, din nord-vestul capitalei Rusiei, într-o piață care a primit numele dictatorului cubanez.

Ofiţer britanic de informaţii: „Vladimir Putin este cu adevărat grav bolnav”. Şi agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”
În imaginile făcute publice de la întâlnirea care a avut loc la Kremlin, Putin apare livid și se ține bine de scaun cu mâna stângă, în timp ce bate nervos din picioare.

Unii comentatori acuză că imaginile filmate de la întâlnire ar fi deformate, dar fotografia oficială transmisă de administrația prezidențială nu este radical diferită.

Cât de bolnav este, de fapt, Vladimir Putin? Ultimele imagini îl arată tremurând şi mergând cu dificultate VIDEO
În timpul discuției cu Miguel Diaz-Canel Bermudez, Putin a evocat figura dictatorului Fidel Castro, pe care l-a numit „o operă de artă, mereu în mișcare, dinamic”.

Şeful CIA spune că nu există informaţii că Putin ar fi bolnav

Nu există informaţii că Vladimir Putin este instabil sau că are o sănătate şubredă, a spus recent directorul CIA William Burns, scrie BBC.

Au existat tot mai multe speculaţii neconfirmate în presă conform cărora Putin, care împlineşte 70 de ani în acest an, ar putea fi bolnav, posibil de cancer.

Dar William Burns a spus că nu există dovezi care să sugereze acest lucru, glumind că părea „prea sănătos”. Comentariile sale au venit în momentul în care SUA au anunţat că vor furniza Ucrainei mai multe arme cu rază lungă de acţiune.

Anterior, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a spus că concentrarea militară a Rusiei în Ucraina nu mai este „doar” în est şi a sugerat că strategia Moscovei s-a schimbat după ce Occidentul a furnizat Ucrainei astfel de arme.

„Există o mulţime de zvonuri despre sănătatea preşedintelui Putin şi, din câte putem spune, este prea sănătos”, a spus Burns la Aspen Security Forum din Colorado.

Burns, care a fost ambasador la Moscova, a spus că l-a observat şi a avut de-a face cu liderul rus de mai bine de două decenii.

Putin „crede în control, intimidare şi compensare”, iar aceste trăsături s-au întărit în ultimul deceniu, pe măsură ce anturajul său de consilieri s-a restrâns, a spus şeful CIA.

„Este convins că destinul său ca lider al Rusiei este de a restaura Rusia ca o mare putere. El crede că cheia pentru a face asta este recrearea unei sfere de influenţă în vecinătatea Rusiei şi nu poate face asta fără a controla Ucraina”.