Volodimir Zelenski și soția sa, primul interviu după începerea războiului: „Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine”

Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, au oferit primul interviu împreună după începerea războiului. Ce doi au stat despărţiţi câteva luni din cauza situaţiei din Ucraina, reunindu-se cu ocazia funeraliilor fostului președinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk.

24 mai 2022, 15:37
Volodimir Zelenski și soția sa, primul interviu după începerea războiului: „Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine”
Volodimir Zelenski și soția sa, primul interviu după începerea războiului

Volodimir Zelenski și soția sa, primul interviu după începerea războiului. Cei doi au vorbit despre situaţia tristă din ţara lor, care a început la finalul lunii februarie. Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă chiar și astăzi, la aproape trei luni de la primul atac cu bombe.

În tot acest timp, președintele Volodimir Zelenski a fost alături de poporul său și a luptat cot la cot pentru a readuce pacea. Soția sa, Olena, a stat departe de orice pericol, dar și de partenerul ei. Cu ocazia unui interviu televizat, cei doi au fost iar alături și au vorbit despre cum le-a schimbat viața războiul.

Citeşte şi: Olena Zelenska: Ucraina a avut ghinionul să aibă un vecin cum este Rusia, care îşi arată frăţia „cu rachete şi teroare”

Volodimir Zelenski și soția sa, primul interviu după începerea războiului

Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine, nici măcar războiul. Dar da, el trăiește pentru serviciul lui, noi aproape că nu apucăm să-l vedem. Nu l-am văzut deloc timp de două luni și jumătate, am vorbit doar la telefon. Și sunt foarte recunoscătoare pentru această ocazie, pentru că acest interviu ne face să petrecem puțin timp împreună. Da, o întâlnire la TV.

(Când a început războiul, n.red.) Îmi amintesc că m-am trezit din cauza unor sunete ciudate care veneau de afară, așa cum a făcut, probabil, toată lumea. Era întuneric, era noapte și am văzut că Volodimir nu era lângă mine. M-am dus în camera alăturată, era deja îmbrăcat în costum, dar fără cravată. L-am întrebat ce se întâmplă și mi-a spus că a început. Nu pot descrie emoțiile simțite: neliniște, stupoare… Mi-a spus asta și a plecat. După aceea, nu ne-am văzut mult timp”,  a dezvăluit Olena Zelenska.

Președintele ucrainean a a cerut de nenumărate ori negocieri de pace cu Vladimir Putin, însă, niciun rezultat. Cu toate acestea, Zelenski este convins că pacea ține doar de negocieri şi ţara lui va obţine victoria.

Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomația va aduce sfârșitul luptelor. Sunt foarte convins de asta. Sunt lucruri care nu pot fi rezolvate dacă nu ne așezăm la masa negocierilor. Asta este situația, noi ne dorim ca totul să revină la normal, lucru pe care Rusia nu-l vrea. Mai departe, totul va depinde de responsabilitatea pe care și-au asumat-o ONU, Crucea Roșie și Federația Rusă că toți (soldaţii de la Azovstal, n.red.) vor fi în siguranță„,  a declarat Volodimir Zelenski.