Volvo are mari probleme. Cheamă în service aproape o jumătate de milion de mașini, din cauza airbag-urilor, care pot deveni mortale

Volvo Cars recheamă în service 460.769 de maşini, modele mai vechi, din cauza airbagurilor care pot deveni mortale în cazul unui accident.

06 oct. 2021, 08:12
Volvo are mari probleme. Cheamă în service aproape o jumătate de milion de mașini, din cauza airbag-urilor, care pot deveni mortale

Problema la Volvo apare atunci când este activat airbagul din cauza unei coliziuni. Fragmente ale dispozitivului de umflare ar putea fi proiectate în exterior şi, în cel mai rău caz, să lovească pasagerul, fiind posibil să provoace răni şi chiar moartea, a informat compania autorităţile de reglementare din Statele Unite.

Volvo, deţinută de compania chineză Geely, care a confirmat recent că intenţionează să se listeze la bursă, are cunoştinţă de un astfel de incident cînd airbagul s-a rupt şi a provocat moartea unei persoane, potrivit documentelor depuse la Administraţia pentru Siguranţa Autostrăzilor Naţionale.

Rechemarea include modelele S80 din perioada 2001-2006 şi S60 din anii 2001-2009. Vehiculele au fost fabricate în perioada mai 2000-martie 2009, anunţă NBC News.

Citeşte şi Maşinile plug-in hybrid POLUEAZĂ mai mult decât în testele făcute cu bateria plină. BMW X5 şi Volvo XC60, în noul scandal al emisiilor de dioxid de carbon

Peste jumătate din vehiculele rechemate, respectiv 259.383, sunt în Statele Unite.

Volvo nu a dezvăluit costul aşteptat pentru înlocuirea airbagurilor.

Componentele airbagurilor folosite pe vehiculele Volvo au fost furnizate de compania suedeză AutoLiv şi de compania germană ZF, potrivit documentelor depuse de compania la autoritatea americană de reglementare.

O rechemare masivă de 67 de milioane de airbaguri fabricate de furnizorul japonez Takata a costat industria auto miliarde de dolari şi a determinat compania să ceară intrarea în faliment.

Citeşte şi Volvo aruncă maşini noi din macara, de la 30 de metri înălţime: „Se întâmplă cele mai grave accidente”