Volvo aruncă maşini noi din macara, de la 30 de metri înălţime: „Se întâmplă cele mai grave accidente”

Volvo aruncă maşini noi din macara. Acest proces face parte dintr-un test special, care este realizat pentru specialiștii în descarcerare, astfel încât aceștia să-și poată perfecționa abilitățile de intervenție. În total, au fost "sacrificate" zece maşini Volvo noi.

16 nov. 2020, 17:11
Volvo aruncă maşini noi din macara, de la 30 de metri înălţime: „Se întâmplă cele mai grave accidente”
Volvo aruncă maşini noi din macara

Volvo aruncă maşini noi din macara. Motivul pentru care s-a ales acest test extrem sunt vehiculele vechi de până la două decenii, luate de la dezmembrări, cu care lucrătorii de la descarcerare se antrenează, scrie ziaruldeiaşi.ro.

În ceea ce privește rezistența oțelului, construcția cuștilor de siguranță și durabilitatea generală, există o diferență mare între mașinile moderne și cele construite în urmă cu cincisprezece până la douăzeci de ani. Iar noile Volvo sunt fabricate din unele dintre cele mai dure oțeluri găsite în mașinile moderne.

În mod normal, ciocnim mașini doar în laborator, dar aceasta a fost prima dată când le-am aruncat din macara. Știam că vom vedea deformări extreme după test și am făcut acest lucru pentru a oferi echipei de salvare o adevărată provocare cu care să lucreze”, spune Håkan Gustafson, investigator principal în cadrul echipei de cercetare a accidentelor de trafic Volvo Cars.

Citeşte şi: Anunţ istoric: mașinile hibride şi electrice au depăşit în premieră înmatriculările diesel în Europa. Top vânzări

Volvo aruncă maşini noi din macara

Un total de zece Volvo, de diferite modele, au fost aruncate de macara de mai multe ori. Înainte de aruncare, inginerii de siguranță Volvo Cars au făcut calcule exacte despre cât de multă presiune și forță trebuie să fie expuse fiecărei mașini, pentru a atinge nivelul dorit de daune.

Volvo aruncă maşini noi din macara. „Lucrăm în strânsă colaborare cu serviciile de salvare suedeze de mulți ani. Asta pentru că avem același obiectiv: să avem drumuri mai sigure pentru toți.

Sperăm că nimeni nu are nevoie niciodată să experimenteze cele mai grave accidente, dar nu toate accidentele pot fi evitate. Prin urmare, este vital să existe metode care să ajute la salvarea de vieți atunci când se întâmplă cele mai grave accidente”, spune Håkan Gustafson.

Citeşte şi: Cea mai sigură maşină din lume. Nici o persoană nu a murit în Marea Britanie într-un accident cu acest model din 2004

Toate descoperirile rezultate din accidente și lucrările de extracție rezultate vor fi colectate într-un raport extins de cercetare. Acest raport va fi disponibil gratuit pentru a ajuta salvatorii de peste tot din lume, permițându-le să beneficieze de descoperiri și să își dezvolte în continuare capacitățile de salvare a vieții.