Vom putea călători cu maşina în afara localităţii, după 15 mai? Răspunsul autorităţilor

Ministrul Sănătăţii a explicat, luni, la Parlament, în ce condiţii se poate circula cu maşina în afara localităţii, începând cu data de 15 mai. 

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 11:44
Vom putea călători cu maşina în afara localităţii, după 15 mai? Răspunsul autorităţilor

„Dupa 15 mai se poate iesi din localitate doar din motive bine intemeiate. Mergem sa ingrijim pe cineva – un copil, o persoana bolnava, mergem la o proprietate pe care o avem in alta parte, mergem la munca campului, sunt lucruri care sunt motive intemeiate, veti vedea in urmatoare perioada.

Declaratia pentru iesire din localitate ne-am gandit ca deocamdata sa fie verbala, putand dovedi si cu ceva, un act de proprietate; trebuie sa facem dovada acelui motiv bine intemeiat”, spus ministrul Sănătăţii, luni.

În interiorul localităţii, Nelu Tataru a precizat că se va circula fără declaraţie pe propria răspundere.

„Daca in urmatoarele doua saptamani vom avea o evolutie conform cu asteptarile noastre si nu avem o recrudescenta a unor focare sau o reluare a unei transmiteri comunitare extinse atunci ne asteptam ca in urmatoarea perioada de 14 zile sa putem relaxa si alte masuri”, a mai precizat actualul ministru al Sanatatii.

Citeşte şi Slujbele nu vor putea fi ţinute în bisericii după relaxarea restricţiilor. „Credinţa o avem în suflet, poate că răbdarea e la limită”