Atenţie, români. Vor fi modificări la Codul Penal. Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege!

Camera Deputaţilor a votat, luni, proiectul de lege ce prevede mai multe modificări privind codul penal.

10 mai 2021, 21:03
Atenţie, români. Vor fi modificări la Codul Penal. Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege!

Vor fi modificări la Codul Penal. Proiectul de lege spune că sentinţa şi motivarea trebuie prezentate în maxim 120 de zile de la încheierea procesului.

Vor fi modificări la Codul Penal. Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege!

Camera Deputaţilor a votat cu 244 de voturi „pentru” şi 3 voturi „contra” proiectul ce prevede modificările codului de procedură penală. De la vot s-au abţinut 40 de deputaţi şi 3 au spus că nu votează.

Citeşte şi: Inspecţia Judiciară a fost sesizată de 39 de actuali şi foşti procurori militari cu privire la abateri disciplinare şi încălcarea codului deontologic de către adjunctul Parchetului Tribunalului Militar Bucureşti Bogdan Pîrlog

„Am solicitarea de a vota cu incredere in acest proiect” a spus ministrul Stelian Ion înaintea votului. Membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor au hotărât cu majoritate de voturi să supună votului plenului Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, proiectul de lege în forma adoptată de Senat. Comisia a dat raport favorabil proiectului legislativ în aceeaşi zi în care proiectul a fost votat în plenul Camerei Deputaţilor.

„Deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii se fac într-un termen de maximum 60 de zile de la închiderea dezbaterilor. În cazuri temeinic justificate, dacă deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii nu pot avea loc în termenul prevăzut, instanţa poate amâna succesiv pronunţarea, fiecare amânare neputând depăşi 30 de zile. În toate cazurile, deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii nu pot avea loc mai târziu de 120 de zile de la închiderea dezbaterilor”, prevede proiectul adoptat de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, notează Agerpres.

Prin propunerea legislativă au fost reglementate şi situaţiile în care judecători, membri ai completului, sunt împiedicaţi – de exemplu, prin pensionare – să semneze motivarea hotărârii.

„Dacă vreunul dintre membrii completului de judecată este împiedicat să semneze, hotărârea se semnează în locul acestuia de preşedintele completului. Dacă şi preşedintele completului este împiedicat a semna, hotărârea se semnează de preşedintele instanţei”, menţionează propunerea legislativă.

Citeşte şi: Motivul pentru care Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Fostul ministru al Turismului îi face plângere penală judecătoarei: Poate i-a făcut plăcere să condamne. Acuzațiile sunt absurde!