Voucherele de vacanţă, menţinute de Guvern. Tănase Stamule: „E un fake news aruncat în spaţiul public că nu le vom menţine”

Guvernul vrea să menţină voucherele de vacanţă, a anunţat consilierul pe probleme economice al premierului Ludovic Orban. Tănase Stamule a catalogat drept "fake news" informaţiile potrivit cărora s-ar dori renunţarea la aceste vouchere.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 13:44
Voucherele de vacanţă, menţinute de Guvern. Tănase Stamule: „E un fake news aruncat în spaţiul public că nu le vom menţine”

Reprezentantul Guvernului a afirmat că au existat sectoare ale economiei pe care autorităţile nu au putut să le ajute atât de mult, „în special zona HoReCa”.

„Am prelungit voucherele de vacanţă. Menţinem voucherele de vacanţă. Este un «fake news» aruncat în spaţiul public că nu le vom menţine. Nu este adevărat!”, a explicat Stamule, la cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului „Business Challenge”, conform Agerpres.

Ludovic Orban anunţă ajutoare de stat pentru HORECA: „Compensezi pierderea prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri”

Tănase Stamule a mai precizat că Guvernul pregăteşte şi alte scheme de ajutor destinate domeniului HoReCa

„Avem această schemă de granturi şi de ajutor de investiţie de la Ministerul Economiei de 1,5 miliarde de euro, adică 7 miliarde lei care intră în economie din fonduri europene. Pregătim şi alte instrumente pentru scheme de ajutor de stat pentru industria HoReCa, tocmai pe bugetul de anul viitor. Acest sector va mai fi încă o perioadă afectat din motive de pandemie”, a menţionat consilierul premierului.

Scad impozitele pentru o parte din HoReCa. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul