Vrei să ai un somn liniştit şi odihnitor? Iată câteva soluţii naturale

O noapte de somn liniştit şi odihnitor ajută la regenerarea organismului. Mai mult, un somn de calitate îţi asigură energia şi buna dispoziţie pentru a doua zi.

10 mart. 2014, 21:41
Vrei să ai un somn liniştit şi odihnitor? Iată câteva soluţii naturale

Iată câteva soluţii naturale recomandate pentru un somn liniştit:

1. Ceaiul de valeriană. Acest ceai este potrivit persoanelor care adorm foarte greu. Valeriana conţine substanţe sedative naturale care te vor ajuta să adormi mult mai repede seara, scrie eva.ro.

2. Pune în perna ta un săculeţ cu plante aromate. Umple un săculeţ cu flori de muşeţel şi lavandă pe care să-l introduci în perna pe care dormi sau să-l aşezi la cap. Mirosul plantelor are rol calmant şi te va ajuta să adormi mai repede.

Citeşte şi Vrei să dormi bine? Iată 8 lucruri pe care să nu le faci înainte de a te culca

3. Ia vitamine din complexul B. Vitamina B3 are un rol important în calitatea somnului, multe cercetări arătând că ea scade şansele de a te trezi de mai multe ori pe noapte. De asemenea, vitamina B6 are un rol important în producţia serotoninei care calmează organismul, iar vitamina B9 (acidul folic) şi vitamina B 12 te ajută să scapi de insomnie.

4. Mănâncă un bol cu terci de ovăz. Acesta relaxează sistemul nervos şi te eliberează de tensiune. Ovăzul este o sursă bună de melatonină care te ajută să ai un somn mai odihnitor.

Citeşte şi Totul despre SFORĂIT şi SINDROMUL DE APNEE ÎN SOMN. Cauze şi tratament. Ce ne sfătuiesc medicii