Vrei să slăbeşti? Iată ce fel de sucuri te ajută

Un studiu destul de controversat sugerează o legătură între consumul de băuturi dietetice şi pierderea în greutate.

29 mai 2014, 12:47
Vrei să slăbeşti? Iată ce fel de sucuri te ajută

Potrivit studiului, persoanele care au băut doar sucuri şi ceaiuri dietetice timp de 12 săptămâni au slăbit în medie 6 kg, mai mult decât cei care au consumat doar apă plată, care au pierdut în greutate doar 4 kg, scrie descopera.ro. De asemenea, 64% dintre consumatorii de răcoritoare dietetice au slăbit cel puţin 5% din greutatea lor, în timp ce doar 43% dintre cei care au băut apă au reuşit acest lucru.

Slăbirea chiar şi cu 5% din masa corporală reduce riscul de boli cardiace şi diabet. Dar acest studiu a fost finanţat de companii din industria băuturilor răcoritoare, de aceea unii cercetători cred că rezultatele nu sunt foarte corecte.

Citeşte şi Un fruct de sezon ţine cancerul şi bolile de inimă la distanţă

Judith Wylie-Rosett, de la Colegiul de Medicină Albert Einstein, spune că nu au fost precizate detalii legate de dieta completă urmată de subiecţii analizaţi şi nici despre activitatea lor fizică.

Potrivit cercetătorilor care au realizat studiul, subiecţii au avut acelaşi stil de viaţă, singura diferenţă constând în băuturile consumate. În plus, cei care au băut sucuri dietetice au declarat că s-au simţit mai puţin înfometaţi decât cei care consumau doar apă.

De asemenea, experimentul a fost de scurtă durată şi la el au participat doar 303 persoane.

Citeşte şi Băutura delicioasă care arde caloriile. Reţeta lui Dr. Oz