Vrei un ten perfect? Evită aceste alimente

Orice nutriționist îți va spune că, pentru frumusețea tenului tău contează mai puțin ce cosmetice folosești, cât ce mănânci. Schimbă-ți dieta și vei obține tenul la care ai visat dintotdeauna! Pentru că, nu-i așa, frumusețea vine din interior. În cazul ăsta, la propriu!

RomaniaTV.net
26 oct. 2017, 09:35
Vrei un ten perfect? Evită aceste alimente

Există hrană și băutură care să-ți mențină tenul strălucitor și mâncăruri care să-ți protejeze celulele pielii de riduri și îmbătrânire prematură. Am întocmit pentru tine o listă de suspecți de care să te ferești, pentru că, dac-o ții tot așa, pielea ta va avea de suferit.

Mai puțină sare

Ai ochii umflați când te trezești dimineața? Asta înseamnă că mănânci prea multă sare. Prea multă sare te face să reții apa în organism și asta duce la umflarea ochilor. Evită fructele de mare, foarte sărate și, de asemenea, unele legume verzi cum ar fi algele sau spanacul, bogate în iod, ceea ce duce la acnee. Nimeni nu spune să nu mai mănânci spanac sau alge sau fructe de mare, dar, în loc să le mănânci de câteva ori pe săptămână, mănâncă-le de câteva ori pe lună. De asemenea, trebuie să adăugăm aici și produsele lactate, vinovate pentru acnee. Un studiu din 2005 a scos în evidență relația care există între consumul de lapte și erupția cutanată. La cei predispuși, produsele lactate pot, de asemenea, să provoace roșeață.

Citeşte şi Metode să mănânci mai puţină sare. Succes garantat

Mâncarea cu indice glicemic ridicat

Pâinea albă, pastele, produsele de patiserie și chiar și siropul de porumb ar fi mai bine să le lași deoparte dacă vrei o piele frumoasă! Un studiu australian realizat în 2007 relevă că o dietă cu indice glicemic mic a redus acneea la bărbații tineri. Cu toate astea, oamenii de știință spun că mai e nevoie de cercetare până să se ajungă la o concluzie.

Zahărul

Dacă produsele făinoase care se metabolizează repede în zahăr sunt vinovate, e evident că și zahărul în sine trebuie pus pe listă. Foarte mult zahăr în sânge slăbește dermul, pentru că atacă de dedesuptul lui, din colagen, iar asta te face mai vulnerabilă la riduri.

Deci dacă ai o tabletă de ciocolată, nu ciocolata în sine e problema, ci zahărul din ea.

Citeşte şi Anda Adam a slăbit 6 kilograme într-o lună. Vezi la ce a renunţat

Alcoolul

Alcoolul e un diuretic natural. Pe măsură ce bei, cu atât mai deshidratată vei fi. Alcoolul îți fură din umiditatea naturală a țesutului, lăsând în urmă linii fine, care, în puțină vreme, vor deveni riduri. Gata cu alcoolul!

Slăbeşte cu dieta indicelui glicemic