Vreme la extreme în Europa: Caniculă în Ungaria, furtuni în Italia VIDEO

Ungaria se coace la 37 de grade Celsius, autorităţile din ţara învecinată menţin avertizarea cod roşu de caniculă pe aproape tot teritoriul, până duminică. Temperaturile rămân ridicate şi în Bulgaria, unde persistă pericolul izbucnirii de incendii de amploare pe litoral şi în zonele de munte. Italia este însă devastată de furtuni cu grindină, informează România TV.

RomaniaTV.net
11 aug. 2015, 09:54
Vreme la extreme în Europa: Caniculă în Ungaria, furtuni în Italia VIDEO

Furtuni violente, inclusiv cu grindină, au măturat mai multe regiuni din Italia, după săptămâni de caniculă. Străzile din numeroase oraşe s-au transformat în adevărate râuri, iar circulaţia a fost îngreunată.

La Napoli, un tânăr de 27 de ani a murit în timp ce se afla la o discotecă în aer liber. El a fost lovit în cap de o bucată de stâncă desprinsă din cauza ploii abundente.

În Toscana, o trombă marină formată pe Marea Tireniană a ajuns pe uscat şi a semănat panica printre localnici. Imaginile filmate de turişti şi publicate pe Internet sunt incredibile.

În Ungaria, temperaturile maxime se vor menţine în următoarele zile la circa 37 de grade Celsius. Oamenii au luat cu asalt ştrandurile.

În Bulgaria, incendiile de vegetaţie fac ravagii. Luni, două focare s-au aprins în vestul ţării. Pompierii au reuşit să ţină focul sub control şi speră să îl poată stinge în cursul zlei de marţi.

Autorităţile au avertizat că riscul izbucnirii unor incendii de amploare este foarte crescut în această perioadă, în special pe litoral şi în zonele muntoase.