Vremea a luat-o razna, anomalii climatice majore. Zăpadă şi recorduri de frig în Africa de Sud, temperaturi tropicale la Vladivostok

Un val de frig străbate de câteva zile Africa de Sud cu ninsori şi recorduri de temperaturi scăzute, care au fost înregistrate în mai multe regiuni.

25 iul. 2021, 20:02
Vremea a luat-o razna, anomalii climatice majore. Zăpadă şi recorduri de frig în Africa de Sud, temperaturi tropicale la Vladivostok

Aceste anomalii climatice au provocat, în total, 19 recorduri de temperaturi scăzute au fost înregistrate pe 22 şi 23 iulie în Africa de Sud, potrivit South Africa Weather Service (SAWS), serviciul meteorologic local. La Johannesburg, mercurul a coborât în termometre până la minus 7 grade Celsius, doborând astfel recordul absolut de -6,3 grade Celsius, care data din 19 iulie 1995.

Cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată la Kimberley, unde noul record este de minus 9,9 grade Celsius. Precedentul record era de minus 8,1 grade Celsius şi data din iulie 2000, potrivit SA People.

Citeşte şi Temperaturi record în Turcia. S-au înregistrat peste 49 de grade

De asemenea un val de aer rece a cuprins şi jumătatea de sud a statului Zimbabwe, cu cele mai scăzute temperaturi după mai mulţi ani, pentru data din calendar: -6.7C în Matopos, -5.0C în West Nicholson şi -4.0C în Kezi.

În acelaşi timp, că vremea a luat-o razna o dovedesc temperaturile din Extremul orient rus, de la Vladivostok, recunoscut ca un pol al frigului, unde aceste anomalii conduc acum către temperaturi tropicale. Temperatura minimă consemnată zilele trecute, de +24.3C, este cea mai ridicată pentru acestă perioadă consemnată după 1950, în timp ce temperatura maximă de +33.1C, nu s-a mai înregistrat aici din 1958. Total anormal, susţin specialiştii.

Citeşte şi Temperaturi-extreme în lume şi fenomene nemaiîntâlnite cauzate de acestea. În SUA, apa aruncată din avioane pentru a stinge incendiile de pădure se evaporă înainte de a ajunge la sol

Imagini din Africa de Sud: