Vremea a luat-o razna în Brazilia. Ninsori neobişnuite şi temperaturi sub limita îngheţului: „Am 62 de ani și nu văzusem niciodată zăpada”

În timp ce Europa se topeşte din cauza caniculei, în Brazilia ninge şi sunt înregistrate temperaturi sub limita îngheţului. Stratul de zăpadă ajunge pe alocuri la un metru înălţime.

30 iul. 2021, 22:35
Vremea a luat-o razna în Brazilia. Ninsori neobişnuite şi temperaturi sub limita îngheţului: „Am 62 de ani și nu văzusem niciodată zăpada”

Vremea a luat-o razna în Brazilia. Potrivit meteorologilor, în peste 40 de orașe din sudul statului Rio Grande do Sul au fost înregistrate temperaturi sub limita înghețului și s-a format polei. De asemenea, în mai multe a nins, iar stratul de zăpadă ajunge pe alocuri chiar şi la un metru înălţime.

Vremea a luat-o razna în Brazilia. Ninge, iar temperaturile sunt sub limita îngheţului

Potrivit meteorologilor, fenomenele meteo neobişnuite din Brazilia au fost cauzate de o masă de aer polar care s-a instalat deasupra regiunii Rio Grande do Sul. Ninsoarea a fost însoțită și de rafale de vânt de până la 80 km/h în Goias și Mato Grosso do Sul.

Meteorologii estimează că masa de aer rece se va deplasa către nordul țării și va afecta inclusiv metropola Sao Paolo și regiunile agricole Minas Gerais, regiuni cunoscute pentru plantațiile de trestie de zahăr, citrice și cafea, potrivit Libertatea.

Unii brazilieni au văzut pentru prima dată zăpadă.

„Am 62 de ani și nu văzusem niciodată zăpada”, a declarat un brazilian pentru postul de televiziune brazilian Globo.

În timp ce în Brazilia ninge, Europa se topeşte din cauza caniculei. Părți alte Italiei, Serbiei, Macedoniei, Albaniei, României, Bulgariei și Greciei vor fi afectate de valul de căldură.

În acest weekend, temperaturile urmează să depășească 40 de grade Celsius în unele zone, ajungând chiar la 45 de grade în Grecia.

În România, vreme se menţine călduroasă în sudul ţării la final de săptămână. Sâmbătă seara şi pe parcursul nopţii cerul se va înnora şi îşi vor face apariţia ploile.

Citeşte şi Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă în Timiş, grindină la Braşov VIDEO

Temperaturi sufocante, dar şi ploi şi vijelii la final de săptămână

Prognoza meteo 31 iulie SAMBATA. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în cea mai mare parte a ţãrii, iar în regiunile vestice, sudice şi pe alocuri în restul teritoriului va fi caniculã. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 13 grade.

Cerul va fi variabil, dar dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii, la munte, local în nord-vestul, centrul, sudul ţãrii şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriului, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin intensificãri ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice, averse cu caracter torenţial şi grindinã.

BUCURESTI. Vremea va fi canicularã, cu disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorãri în cursul serii, când vor fi posibile fenomene specifice instabilitãţii atmosferice. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Prognoza meteo DUMINICA. Va fi caniculã în cea mai mare parte a ţãrii, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade, mai coborâte în depresiuni spre 12 grade.

Cerul va fi variabil, dar dupã-amiaza şi noaptea, la munte, local în regiunile vestice, nordice, centrale şi izolat în restul teritoriului vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse cu caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi izolat grindinã.

Citeşte şi Vremea face ravagii în ţară: drumuri blocate, străzi înghiţite de ape şi copaci smulşi din rădăcini. Peisaj de iarnă pe platoul Bucegi

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 38…39 de grade, iar cea minimã de 21…23 de grade.

Prognoza meteo LUNI. În regiunile sudice şi sud-estice, canicula şi disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menţine, dar în restul teritoriului valorile termice vor marca o scãdere semnificativã faţã de intervalul precedent. În nordul, centrul şi nord-estul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta cu precãdere dupã-amiaza şi seara, prin perioade cu intensificãri ale vântului, vijelii, frecvente descãrcãri electrice, averse cu caracter torenţial şi pe alocuri cãderi de grindinã.

Temperaturile maxime se vor încadra de la 27…28 de grade în Maramureş, pânã în jurul a 40 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 24 de grade.

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã şi cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade.