Vremea este caldă, cu precipitaţii mixte în unele regiuni. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii anunţă pentru următoarele trei zile o vreme caldă, cu temperaturi peste cele ale perioadei, însă în anumite regiuni, vor cădea precipitaţii atât sub formă de ploi, cât şi lapoviţă şi ninsoare.

RomaniaTV.net
18 mart. 2013, 15:22
Vremea este caldă, cu precipitaţii mixte în unele regiuni. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Marţi, vremea continuă să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, devenind caldă pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 19 grade în Lunca Dunării.  Cerul este înnorat şi plouă în partea de vest, centru şi nord a ţării, unde vor fi şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. În celelalte zone soarele împarte cerul cu norii, izolat dimineaţa va fi ceaţă, iar spre seara pe alocuri îşi fac apariţia ploile. În zona de munte precipitaţiile vor fi şi sub forma de lapoviţa şi ninsoare. Vântul are ceva mai multă putere în vestul şi centrul ţarii, în timp ce la munte va fi tare.

Vremea va continua să se încălzească marţi şi în Bucureşti, aşa că vorbim despre o vreme caldă pentru această perioadă a anului, cu circa 16 grade în termometre în orele amiezii. Vântul îşi face uşor simţită prezenţa.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Nu scăpăm de ninsori! Vremea este schimbătoare în următoarele două săptămâni

Miercuri, vremea se menţine caldă pentru această dată şi destul de însorită, dar spre seară se va înnora treptat, începând din vestul ţării. În primele ore, izolat în Carpaţii Orientali vor fi condiţii de precipitaţii mixte, iar in zonele de câmpie este posibil să apară puţină ceaţă matinală. Temperaturile maxime vor pleca de la 9 grade în estul Transilvaniei şi vor ajunge la 18 grade în Lunca Dunării.

Ziua de miercuri le rezervă bucureştenilor o vreme caldă pentru data din calendar şi cu destul de mult soare. Cu alte cuvinte, primăvara astronomică debutează sub auspicii cum nu se poate mai bune. Vântul adie primavaratic, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Joi, deşi temperaturile scad în vestul ţării, vremea rămâne caldă pentru această dată. Cerul va fi acoperit de nori şi va ploua pe arii relativ extinse. Local, ploile sunt mai abundente, iar vântul prinde putere. Temperaturile maxime vor avea valori de la 8 grade în vest până la 18 grade în regiunile sudice.

Şi în Capitală, vremea se va menţine mai caldă, joi, decât în mod obişnuit pentru această perioadă a anului. Cerul va fi noros, plouă, iar vântul se agită. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade.

Începând de vineri, vremea se va răci în toată ţara, astfel că sfârşitul de săptămână ne rezervă din nou o vremea rece pentru această perioadă. Cerul se menţine acoperit şi cad precipitaţii în toate regiunile. În vestul, nordul, centrul ţării şi la munte, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, în timp ce în restul teritoriului vor fi mai ales ploi. De asemenea, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi însemnate, iar vântul se intensificări în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, mai ridicate în sud-est vineri până la 16 grade.

Şi la munte, vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această perioadă a anului cu toate că cerul va prezenta înnorări şi vor cădea precipitaţii pe arii extinse în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali şi local în restul zonelor montane. Precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, iar în zonele înalte şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. De asemenea sunt posibile manifestări de instabilitate atmosferică: averse posibile descărcări electrice. Totodata, vântul prinde putere, iar pe creste va sufla tare. În aceste condiţii termometrele înregistrează 8 grade la Predeal, 6 grade la Sinaia cota 1500 şi 3 grade la Semenic şi Stâna de Vale. Temperaturi negative se menţin numai pe crestele înalte, cum este cazul şi la Vârful Toaca în Munţii Ceahlău unde mercurul nu trece de -1 grad.

Marţi, vremea continuă să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, devenind caldă pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 19 grade în Lunca Dunării. Cerul este înnorat şi plouă în vest, centru şi nord, unde vor fi si averse, posibil însoţite de descărcări electrice. În celelalte zone soarele împarte cerul cu norii, izolat dimineaţa va fi ceaţa, iar spre seara pe alocuri îşi fac apariţia ploile. În zona de munte precipitaţiile vor fi şi sub forma de lapoviţă şi ninsoare. Vântul are ceva mai multă putere în vestul şi centrul ţarii, în timp ce la munte va fi tare.

În Transilvania norii preiau treptat controlul asupra cerului şi începe să plouă, la început în vestul şi nord-vestul zonei, apoi şi în rest. Dată fiind masa de aer mai cald ce a pătruns în zona ţării noastre, amiaza aduce temperaturi agreabile: 9 grade la Miercurea Ciuc, 13 grade în Brasov şi aproximativ 12 grade în Sibiu şi Alba Iulia.

Spre nord-vest ziua de marţi aduce o vreme mai instabilă cu ploi pe alocuri mai însemnate, însoţite şi de descărcări electrice. Maximele zilei vor fi de 10….11 grade.

De o vreme caldă şi uşor instabilă au parte marţi şi locuitorii din vestul ţării. Plouă aproape toată ziua şi bate vântul, în special în Banat. Şi în această parte a ţării vor fi descărcări electrice, manifestări specifice mai curând sezonului cald, după ce la sfârşitul săptămânii trecute ningea. Se vor înregistra cel mult 12 grade în Arad şi 13 grade în Timişoara şi Reşiţa.

În Oltenia vremea este însorită şi caldă şi doar prin zona deluroasă sunt mai mulţi nori şi plouă. Temperatura se avântă la amiază spre 14…15 grade în Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, respectiv şi în Craiova şi Slatina.

În Muntenia predomină soarele şi temperaturile cresc peste normalul perioadei. Vor fi 14 grade în zona deluroasă şi 18…19 grade în Lunca Dunării.

În sud-est este soare şi din când în când se arată şi câţiva nori, însă doar de decor, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor fiind destul de redusă. Vântul este mai agitat, iar termometrele vor arăta 15 grade în Constanţa şi Tulcea şi 17 grade la Călăraşi.

Şi în Modova soarele ţine agenda zilei, chiar dacă mai apar câţiva nori şi izolat ploi slabe. Vântul se agită din când în când şi temperaturile urcă până la 9 grade în Bucovina şi 14…15 grade în Bacău şi Focşani.