Vremea rea face probleme: Autorităţile au intervenit pentru deszăpezire la munte, porturile maritime au fost închise

Un pieton a fost accidentat mortal marţi dimineaţă de un autocamion, pe DN 71, în localitatea dâmboviţeană Bâldana, a informat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Vremea rea a închis porturile, la munte a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire.

RomaniaTV.net
12 mart. 2019, 06:06
Vremea rea face probleme: Autorităţile au intervenit pentru deszăpezire la munte, porturile maritime au fost închise

UPDATE Braşov: Utilajele de la Drumuri Naţionale au acţionat pentru deszăpezire pe 13 tronsoane, împrăştiind 220 tone de sare

Utilajele de deszăpezire ale Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Braşov au acţionat, începând de luni seara şi până marţi dimineaţa, pe 13 tronsoane, răspândind 220 de tone sare, în condiţiile în care într-o parte a judeţului a nins.

Potrivit DRDP Braşov, în judeţul Braşov s-a acţionat cu 22 de utilaje pe DN1, DN 1A, DN1 E, DN 1S, DN 10, DN 11, DN 13, DN 13 E, DN 73, DN 73 A, DN 73 B, DN 73 F şi VOB (limita municipiului Braşov).

Conform sursei citate, marţi dimineaţa a nins în zona staţiunilor Predeal şi Bran, iar în restul judeţului a plouat.

În total, DRDP Braşov, care administrează reţeaua de drumuri naţionale din judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Bistriţa-Năsăud, a acţionat, în intervalul luni, ora 17,00 – marţi, ora 5,00, cu 101 autoutilaje, care au răspândit 310 tone de material antiderapant.

_______

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe DN 71 Tărtăşeşti – Târgovişte, la kilometrul 1+500 m, pe raza localităţii Bâldana, în judeţul Dâmboviţa, a avut loc un accident şi din această cauză circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ. Un pieton a fost accidentat mortal de un autocamion. La faţa locului se desfăşoară cercetări pentru determinarea împrejurărilor producerii evenimentului rutier”, potrivit Infotrafic.

„Pentru conducerea în siguranţă, pe un carosabil umed, le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteza adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi, fără să bruscheze comenzile vehiculului, să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta le conferă o vizibilitate bună şi fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare”, recomandă poliţiştii. 

Conform sursei menţionate, din cauza vântului puternic, au fost închise transportului maritim şi fluvial porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Midia şi Mangalia.