Vremea rece în weekend cu maxime de 9 grade VEZI PROGNOZA METEO

Vremea continuă să se răcească în acest weekend. În termometre nu se adună mai mult de 9 grade în partea de vest şi nord-vest a ţării şi cel mult 1-2 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 06:23
Vremea rece în weekend cu maxime de 9 grade VEZI PROGNOZA METEO

Pentru sâmbătă, meteorologii anunţă o vreme rece. În termometre nu se adună mai mult de 9 grade în partea de vest şi nord-vest a ţării şi cel mult 1-2 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Cerul este senin în majoritatea regiunilor, dar treptat după-amiaza norii se înmulţesc în estul şi sud-estul ţării. Spre seară apar şi precipitaţiile: sunt ninsori slabe şi burniţe local în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi pe spaţii mai restrânse în Dobrogea, Muntenia şi în Carpaţii Meridionali. Vântul se menţine mai intens în sud-estul ţării.

În Bucuresti, temperaturile vor urca până la cel mult 6-7 grade la amiază.

Duminică avem parte tot de vreme rece pentru acestă perioadă, cu valori termice mai coborate cu 4…5 grade faţă de medie. Vor fi 3…5 grade în nordul Moldovei, cel mult 6…8 grade în sudul ţării şi nu mai mult de 8…9 grade în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania. Locuitorii din regiunile situate în interiorul arcului carpatic se bucură de soare, dar cu dinţi, iar la munte şi în Moldova local ninge slab.

Ultima zi a săptămânii a rezervat o vreme rece şi pentru bucureşteni. Termometrele nu vor indica mai mult de 6 grade, iar cerul va fi destul de înnorat. Trecător sunt posibile precipitţtii slabe, iar vântul va prinde mai multă putere, sporind senzaţia de rece.

Săptămâna viitoare debutează cu aceeaşi vreme rece în toata ţara. Luni, maximele se vor situa între 0 şi 10 grade, cu cele mai coborate valori în depresiunile Carpaţilor Orientali şi cele mai ridicate în Dealurile Vestice. Din când în când la munte mai apar norii şi chiar câţiva fulgi de zăpadă.

În Capitală, luni, vremea rămâne rece. Dimineaţa este posibil să apară ceaţa, iar la amiază vor fi 7…8 grade. Vântul se va cuminţi foarte mult şi aproape că nu i se va simţi prezenţa.