WhatsApp dispare de pe anumite tipuri de telefoane Android şi iPhone

WhatsApp dispare de pe anumite tipuri de telefoane Android şi iPhone în 2021, ca urmare a unor update-uri de soft, informează www.entrepreneur.com.

16 dec. 2020, 16:32
WhatsApp dispare de pe anumite tipuri de telefoane Android şi iPhone
WhatsApp dispare de pe anumite tipuri de telefoane

WhatsApp dispare de pe anumite tipuri de telefoane, mai exact de pe modelele de telefoane mai vechi, ca urmare a faptului că update-urile la sistemul de operare şi la aplicaţii nu vor mai fi suportate de aceste modele.

WhatsApp dispare de pe modelele vechi de smartphone

Concret, aplicaţia de mesagerie nu va mai fi funcţională, începând cu 2021, pe smartphone-urile care au un sistem de operare mai vechi de Android 4.0.3. Este vorba despre modele precum HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr sau Samsung Galaxy S2.

Citeste si Cât costă, de fapt, noile telefoane iPhone 12. Experții au calculat prețul total al componentelor

Totuşi, WhatsApp va mai fi funcţional pe aceste modele vechi de telefoane dacă sistemele de operare ale acestora au primit un patch sau un update.

WhatsApp dispare de pe anumite tipuri de telefoane iPhone

iPhone-urile care nu suportă sistemul de operare iOS 9 nu vor mai putea rula WhatsApp începând cu anul viitor. Este vorba despre modelele iPhone 4S, 5, 5S, 6 și 6S. Pentru a putea folosi în continuare aplicaţia, aceste tipuri de telefoane or trebui să beneficieze de update la sistemul de operare astfel încât să ajungă la iOS 9 sau la o versiune mai modernă.

Modelele iPhone 6, 6S, 6S Plus și prima generație de iPhone SE vor suporta iOS 14, cea mai nouă versiune a sistemului de operare.

Citeste si Telefoanele mobile, un potenţial transmiţător al virusului SARS-CoV-2. La câte ore trebuie dezinfectate

Cum afli versiunea sistemului de operare

Pentru a afla versiunea sistemului de operare, posesorii de telefoane cu sistem de operare Android trebuie să intre în meniul Settings, iar acolo să selecteze About System sau About Device.

Posesorii de iPhone trebuie să acceseze meniul Settings, iar de aici trebuie accesată opțiunea General, apoi sectiunea Information, scrie www.entrepreneur.com.

Facebook, obligat să renunţe la Instagram şi Whatsapp

Recent, Comisia Federală pentru Comerț a SUA și peste 40 de state americane au acuzat Facebook că a pus monopol pe rețelele de socializare prin cumpararea Instagram si Whatsapp, iar aceste tranzacții ar trebui să fie anulate.

Autoritățile de reglementare federale și de stat, care investighează compania de peste 18 luni, au declarat că achizițiile făcute de Facebook, în special Instagram, pentru 1 miliard de dolari, în 2012 și WhatsApp, pentru 19 miliarde de dolari, doi ani mai târziu, au eliminat concurența care ar fi putut reprezenta într-o zi o provocare pentru compania condusă de Mark Zuckerberg.

Mai mult decât atât, Instagram și WhatsApp au crescut în popularitate, oferind Facebook controlul asupra a trei dintre cele mai populare aplicații de socializare și mesagerie din lume. Aplicațiile au ajutat la ascensiunea fulminantă a Facebook, care a ajuns să valoreze peste 800 de miliarde de dolari, după cum scrie New York Times, care a anunţat în exclusivitate informaţia.

În consecinţă, procurorii au solicitat ca Facebook să renunţe la Instagram și WhatsApp și să impună companiei conduse de Mark Zuckerberg noi restricții pentru tranzacțiile viitoare