WIKILEAKS: Ben Laden nu a fost aruncat în mare. Cadavrul lui este într-un laborator din America

Cadavrul lui Osama ben Laden a fost, oficial, aruncat în apele din nordul Mării Arabiei. În nişte e-mailuri interne aparţinând agenţiei de analiză Stratfor, obţinute de grupul de hackeri Anonymous şi postate de WikiLeaks, se spune că trupul neînsufleţit al lui Ben Laden a fost dus în Statele Unite ale Americii, într-un laborator secret.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 16:07

Conform versiunii oficiale, cadavrul liderului reţelei teroriste Al-Qaida a fost înfăşurat într-o pânză, potrivit tradiţiei musulmane, şi „eliberat” în apă de pe puntea USS Carl Vinson, la doar câteva ore după ce acesta a fost ucis pe 2 mai 2011, într-o operaţiune secretă a SUA.

Forţele americane au precizat că Ben Laden a fost ucis într-un atac asupra complexului său din Abbottabad, un oraş-garnizoană din Pakistan, relatează site-ul Huffington Post, citat de Mediafax.

Vicepreşedintele Stratfor Fred Burton informa într-un e-mail trimis pe 2 mai 2011, la ora 5.26 (12.26, ora României), că „se pare că am luat cadavrul cu noi. Slavă Domnului”, fiind vorba în acest e-mail despre soldaţii din trupele SEAL trimişi în Pakistan, în misiune secretă, pentru a-l captura pe Ben Laden.

Într-un alt e-mail, apare informaţia despre cadavrul lui Ben Laden. „Este în drum spre Dover”, DE (Delaware), „la bordul unui avion al CIA. Apoi, mai departe spre Institutul de Patologie al Forţelor Armate din Bethesda”, se arată într-un e-mail ulterior, trimis în aceeaşi zi, la ora 5.51 (12.51, ora României).

„Dacă trupul este aruncat în mare, lucru de care mă îndoiesc, situaţia este foarte asemănătoare cu a lui Adolph Eichman. «The Tribe» a făcut acelaşi lucru cu cenuşa naziştilor. Noi am vrea fotografii, (teste) ADN, amprente etc”, scria Burton la ora 6.26 (13.26, ora României), referindu-se la incinerarea cadavrului nazistului, după ce acesta a fost capturat, judecat şi executat, pentru a împiedica ridicarea unui memorial. „Corpul lui (ben Laden) reprezintă o probă judiciară, iar eu nu văd FBI (poliţia federală) sau DOJ (Departamentul Justiţiei) permiţând acest lucru”, continuă el.

Preşedintele Stratfor George Friedman pare să fie de acord. „Eichmann a fost văzut în viaţă mai multe luni, la proces, înainte să fie condamnat la moarte şi executat. Nu se compară cu depunerea lui (ben Laden) în apă, fără nicio şansă să fie văzut, lucru de care mă îndoiesc”, scrie acesta. Burton scria din nou, la ora 13.36 (20.36, ora României), „cadavrul a fost trimis la Dover, ar fi trebuit să fie aici până acum”.

Conversaţia ia o întorsătură la ora 15.11 (22.11, ora României), când Burton scrie „doborât, treabă murdară. Deja doarme cu peştii…”. „Mi se pare că aruncând cadavrul în ocean, acesta se va întoarce să ne vâneze… Trebuie că încalcă vreo regulă religioasă obscură care va inflama islamul. Guvernul SUA trebuie să prezinte poze (…) cu ObL (…) pentru a le închide gura unor nebuni ca Alex Jones şi Glenn Beck”, se arată într-o notă. Aceste e-mailuri, publicate de WikiLeaks pe 27 februarie, într-o secvenţă, învăluie în mister ceea ce s-a întâmplat cu trupul liderului Al-Qaida.