WIMBLEDON 2021. Cine este Emma Răducanu, adversara Soranei Cîrstea în turul trei GALERIE FOTO

Sorana Cîrstea s-a calificat din nou după zece ani în turul trei de la Wimbledon, unde va juca sâmbătă împotriva britanicei Emma Răducanu, ale cărei origini paterne sunt în România.

02 iul. 2021, 15:55

WIMBLEDON 2021

. Emma Răducanu a reușit primele victorii din carieră la Wimbledon. În primul tur a trecut cu 7-6 (4), 6-0 de rusoaica Vitalia Diatchenko (30 de ani, 150 WTA), iar joi a produs o mare surpriză, învingând-o categoric pe Marketa Vondrousova (42 WTA), scor 6-2, 6-4.

Emma are 18 ani, tată român și mamă chinezoaică. „Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a – pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus Emma Răducanu, într-un dialog cu Gazeta Sporturilor.

Citeşte şi Simona Halep ar fi putut fi obligată să se retragă de la Wimbledon chiar dacă nu ar fi fost accidentată. Ce a păţit în avionul de Londra

Emma Răducanu s-a născut în Toronto la 13 noiembrie 2002, dar la vârsta de 2 ani părinții s-a mutat cu părinții în Anglia. Tatăl ei este român, din București, iar mama chinezoaică. Răducanu a practicat mai multe sporturi până să ajungă la tenis, scrie bbc.com, printre care echitația și kartingul. A absolvit liceul doar cu 2 luni în urmă și este una dintre jucătoarele Academiei de Tenis din Bromley. Ea a dezvăluit că vine de câteva ori pe an în București.

Emma Răducanu a devenit cea mai tânără jucătoare britanică pătrunsă în turul al treilea la Wimbledon, după performanța Elenei Baltacha, care avea tot 18 ani, la ediția din 2002.  Elena Baltacha a murit în 2014, la vârsta de 30 de ani, din cauza unui cancer hepatic.

Citeşte şi WIMBLEDON 2021. Sorana Cîrstea vs Emma Răducanu, în turul al treilea