WTA a luat decizia în cazul suspendării Simonei Halep. Veste devastatoare pentru româncă!

Simona Halep (31 de ani, locul 12 WTA) a ratat turneul de Grand Slam de la Australian Open (16-29 ianuarie), iar WTA nu a acceptat-o nici la turneul de la Doha, competiție din seria WTA 500 (13-18 februarie).

18 ian. 2023, 17:44
WTA a luat decizia în cazul suspendării Simonei Halep. Veste devastatoare pentru româncă!

WTA a luat decizia în cazul suspendării Simonei Halep. Fostul lider mondial a primit încă o veste proastă, nereușind să ridice suspendarea provizorie pentru dopaj, anunţă ProSport. Astfel, după absenţa de la Australian Open 2023, Simona Halep va lipsi şi de la un alt turneu important, cel de la Doha, pe care l-a câştigat în 2014.

Citeşte şi: Simona Halep, apariţie de zile mari la Burj Al Arab Open Beach. Românca face plajă în plină desfăşurare a turneului Australian Open FOTO

Simona Halep este suependată provizoriu pentru dopaj, dar susține că s-a contaminat involuntar cu roxadustat și a solicitat ridicarea suspendării, prin avocații ei. Nu a reușit nici acum să își demonstreze nevinovăția, deşi au trecut aproape cinci luni de la testul anti-doping picat de eleva lui Patrick Mouratoglou la US Open 2022.

Citeşte şi: Simona Halep și-a cucerit fanii cu noul ei look după ce și-a operat nasul: „O iau de nevastă!”

De altfel, Ion Țiriac nu este mulțumit de apărătorii fostului lider WTA şi a criticat strategia sportivei în cazul de dopaj: „Am văzut-o pe Simona, se antrenează la Stejarii. Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie la nimeni. După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, lenţi. Eu ştiam doi avocaţi, unul care a fost avocatul CIO în 2000 la Sydney, care a plecat atunci de la CIO pentru că proba fusese manipulată, adică de la 60 ml la peste 100 ml peste noapte. Deci el e un bun avocat şi a plecat de la CIO şi e la Lausanne, pe lângă TAS. Şi mai este un avocat pe care îl ştiu tot în Lausanne. Dar ea a luat pe altcineva şi sper ca acei avocaţi să îşi facă datoria”.