California, măturată de INUNDAŢII PUTERNICE: Trei morţi, iar o jumătate de milion de oameni, fără curent VIDEO

Dezastru în California, unde o furtună puternică s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi a provocat pagube enorme. Alunecările de teren au îngropat cartiere întregi, iar penele de curent au afectat o jumătate de milion de oameni. Traficul aerian şi cel rutier sunt date peste cap. În Los Angeles s-a produs chiar şi o tornadă.

13 dec. 2014, 08:12
California, măturată de INUNDAŢII PUTERNICE: Trei morţi, iar o jumătate de milion de oameni, fără curent VIDEO

Case acoperite de noroi, străzi transformate în râuri, clădiri distruse de copaci căzuţi şi sute de oameni blocaţi de ape. Aşa arată California după furtuna de proporţii de vineri, potrivit România TV. Doi oameni şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit peste ei, iar trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost recuperat dintr-un canal.

O tornadă a smuls acoperişul mai multor clădiri în sudul Los Angelesului. Iar o alunecare de teren a îngropat un cartier din orăşelul Camarillo Springs. Zeci de oameni, majoritatea în vârstă, au fost salvaţi dintre ruine. Şi numai un miracol a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

53 de familii care locuiau în rulote au fost blocate de ape, iar echipele de salvare au reuşit să ajungă la ele cu barca.

Aproape o jumătate de milion de oameni au rămas fără curent electric. Vântul puternic a rupt mai multe cabluri de tensiune.

Pe autostrăzi s-au produs peste 100 de accidente. Sute de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri, în timp ce feriboturile nu au putut să plece din porturi, din cauza valurilor ce au depăşit şase metri.

Toate şcolile, dar şi numeroase firme au fost închise.