CAUCIUCURI DE IARNA: Top 10 ANVELOPE DE IARNA. Preţuri pentru toate buzunarele

CAUCIUCURI DE IARNA. Peste mai puţin de două luni, iarna o să îşi intre în drepturi, aşa că germanii de la ADAC au făcut ce ştiu ei să facă mai bine, adică au testat anvelopele de iarnă pentru sezonul 2014/2015 şi au realizat un top cu cele mai bune cauciucuri de iarnă.

25 oct. 2014, 19:15
CAUCIUCURI DE IARNA: Top 10 ANVELOPE DE IARNA. Preţuri pentru toate buzunarele

CAUCIUCURI DE IARNA:, anvelope de iarna: Nemţii de la ADAC au testat cele mai noi anvelope de iarnă şi au făcut un top cu ele. Îţi reamintim că rişti amenzi usturătoare dacă te prinde zăpada sau poleiul şi nu ai cauciucuri de iarnă montate pe maşină.

Iată, aşadar, topul celor mai bune anvelope de iarnă pentru sezonul 2014/2015 pe două tipodimensiuni: 175/65 R14 T şi 195/65 R15 T.

Top anvelope de iarnă 175/65 R14 T:

 

Top anvelope de iarnă 195/65 R15 T:

rie promotor.ro.

CAUCIUCURI DE IARNA, ANVELOPE DE IARNA. Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie, doar in cazul in care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Conform Brigadei Rutiere a Capitalei, purtarea anvelopelor de iarnă este obligatorie din momentul în care începe să ningă, indiferent de perioadă, cât timp este carosabilul acoperit de zăpadă.

Poliţia rutieră, avertisment pentru şoferii care merg fără CAUCIUCURI DE IARNA

„Obligativitatea dotării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă nu depinde de un anumit interval de timp, ci de condiţiile meteorologice, după cum se precizează în Ordonanţa de Guvern 5/2011. Astfel, şoferii trebuie să aibă cauciucuri de iarnă doar când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada calendaristică” a declarat pentru Promotor Andrei Codău, inspector la Brigada Rutieră.

„Dacă pe 1 ianuarie nu ninge, iar carosabilul nu este acoperit cu zăpadă, conducătorii auto nu sunt obligaţi să aibă montate cauciucurile de iarnă”, a explicat oficialul de la  Brigada Rutieră.

În cazul în care sunt prinşi în trafic fără anvelope de iarnă, sau că acestea nu respectă condiţiile prevăzute de lege („conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă” – Art.100, aliniatul 6 din Noul Cod Rutier), şoferii riscă până la 1.600 de lei amendă (20 de puncte de amendă, fiecare punct costând şoferii 80 de lei).

CAUCIUCURI DE IARNA, ANVELOPE DE IARNA. De ce avem nevoie de ele

Cauciucurile de iarnă sunt construite special pentru a face faţă şofatului în condiţiile dificile caracteristice iernii precum zăpadă, gheaţă, polei, iar experţii în domeniu sunt cu toţii de părere că se comportă mult mai bine decât cauciucurile de vară, atunci când temperatura aerului scade sub valoare de  +7 grade Celsius, potrivit Descoperă.ro.

Cauciucurile de iarnă au o compoziţie şi o amprentă diferită de a cauciucurilor obişnuite, şi din aceste motive au o aderenţă sporită pe carosabilul umed şi alunecos. În condiţiile sezonului rece, cauciucurile de vară devin mai tari, mai puţin elastice şi în consecinţă au performanţe inferioare celor de iarnă.

Prin urmare, cauciucurile de iarnă devin o investiţie vitală, fără de care condusul în condiţii de frig, polei, ninsoare etc. devine extrem de riscant nu doar pentru automobile, ci şi pentru viaţa şi integritatea fizică a şoferilor şi pasagerilor.

 

CITIŢI ŞI: Atenţie! Riscaţi să nu fiţi despăgubiţi, în caz de accident fără anvelope de iarnă