Credincioşii excomunicaţi cer ajutorul Patriarhiei. Soţia unuia dintre ei, internată după decizia bisericii

Cei trei credincioşi din Vrancea, excomunicaţi de biserică, cer ajutorul Patriarhului. Oamenii pedepsiţi pentru că şi-au sprijinit preotul mutat la altă parohie spun că au avut parte de un adevărat şoc atunci când au văzut că nu mai pot călca în biserică. Mai mult, soţiei unuia dintre ei i s-a făcut rău şi a fost internată în spital.

19 mai 2015, 10:19
Credincioşii excomunicaţi cer ajutorul Patriarhiei. Soţia unuia dintre ei, internată după decizia bisericii

Cei trei enoriaţi excomunicaţi au trimis Patriarhiei Române o contestaţie în care invocă articolul din Constituţie privitor la libertatea religioasă, dar şi Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Ei precizează că li s-au adus foarte mari prejudicii morale, de sănătate şi familiale.

Mai mult, enoriaşii din Focşani susţin că soţiei unuia dintre cei trei creştini i s-a făcut rău atunci când a aflat că soţul său nu mai are voie să intre în biserică, mai ales că ambii soţi provin din familii de preoţi.

Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei a hotărât în şedinţa din data de 7 mai excomunicarea a trei enoriaşi din parohia Sf. Andrei din Focşani. Aceştia se aflau într-un conflict cu Arhiepiscopia încă din luna septembrie a anului trecut, după ce preotul paroh Giorgică Vatră, care slujeşte de 16 ani în această biserică ridicată chiar de el cu sprijinul credincioşilor, a fost ameninţat de şefii săi de la Buzău cu mutarea în altă parohie.